Tips en tricks voor jouw gepersonaliseerde verjaardagskrant

Gepubliceerd in de rubrieken

Bij Happiedays vinden we dat een jarige wat extra aandacht verdient. Hoeveel kaarsjes je ook mag uitblazen, elke verjaardag is een goed moment om te vieren. Maak van jouw verjaardag of die van een ander een onvergetelijk moment! Geef je een verjaardagsfeest en zoek je een originele uitnodiging? Of ben je zelf naar een verjaardagsfeest uitgenodigd en zoek je uniek cadeau? Een gepersonaliseerde verjaardagskrant is een leuke en originele manier om een verjaardag te vieren!

Maak van jouw krant een origineel verjaardagscadeau

Het perfect verjaardagscadeau vinden is niet altijd even simpel. We willen iets speciaal geven, maar zijn vaak inspiratieloos. Zo grijpen we al snel terug naar een eenvoudige verjaardagskaart. Gelukkig bieden wij bij Happiedays een leuk alternatief. Met een gepersonaliseerde verjaardagskrant kan je de bal niet misslaan.

Bij Happiedays kan je een gepersonaliseerde verjaardagskrant maken voor jouw vrouw, vader, dochter, zoon, vriend, buur, collega... Hier zijn alvast enkele leuke ideeën voor een origineel verjaardagscadeau:

 • Start met het bedenken van een leuke titel voor je gepersonaliseerde verjaardagskrant. Enkele voorbeelden: ‘De gazet van Luc’, ‘Firmin wordt 50’, ‘Céline op tram 2’, ’75 jaar Georges’, ‘Kapoen Toon is jarig, hoera!’ Je weet er vast zelf wel een die uitstekend past bij de persoon in kwestie.
 • Uit je felicitaties en gelukwensen. Dat is tenslotte de centrale boodschap van de krant.
 • Maak een overzicht van de belangrijkste mijlpalen in het leven van de jarige (en daarbij mag een foto uit de oude doos uiteraard niet ontbreken). Schrijf verhalen en anekdotes over hun huwelijk, hobby’s, carrière, jeugd, lievelingseten, en meer!
 • Voeg enkele leuke weetjes of geheimen toe aan jouw verjaardagskrant: “50 jaar, 50 weetjes”. Zoek naar leuke weetjes en feiten over de geboortedag of het geboortejaar en schrijf er leuke ‘geboortedagteksten’ over.
 • In een verjaardagskrant mag er ook eens gelachen worden! Bedenk daarom enkele beroemde quotes, grappige verhalen of gênante herinneringen. Zoek op Google eventueel voor leuke verjaardagsspreuken en kies er enkelen uit die van toepassing zijn.
 • Waarom maak je geen strip met foto’s van de jarige? Of een kruiswoordraadsel met als titel “Wat weet je over het feestvarken?” Hoe zotter, hoe beter!
 • Laat met teksten en beelden weten wat de lezer voor jou betekent. Je kan aan vrienden vragen om ook een tekst te schrijven. Met persoonlijke verjaardagsteksten en verjaardagsgedichten van vrienden en familieleden wordt jouw gepersonaliseerde verjaardagskrant ongetwijfeld een groot succes!
 • Wees creatief en laat je creativiteit de vrije loop. Bij een 18de verjaardag heb je bijvoorbeeld heel wat extra mogelijkheden. Je kan op een ludieke manier even de verantwoordelijkheden aankaarten die met deze leeftijd gepaard gaan en ook wat rij-advies mag volgens ons niet ontbreken. Je kan misschien een krantenartikel schrijven waarin staat dat de hele buurt al gewaarschuwd is.
Maak een gepersonaliseerde verjaardagskrant online - Happiedays

Maak van jouw krant een unieke verjaardagsuitnodiging

Een gepersonaliseerde verjaardagskrant kan ook als mooie uitnodiging voor je verjaardagsfeest dienen. Bij de klassieke verjaardagskaarten heb je vaak minder mogelijkheden. Met Happiedays heb je volledige creatieve controle over jouw uitnodigingen en maak je ze zo trendy, persoonlijke en uniek als je maar wilt!

Willen jouw kinderen graag een verjaardagsfeestje organiseren bijvoorbeeld? Maak het verjaardagsfeest van jouw kinderen dubbel zo leuk met een gepersonaliseerde verjaardagskrant als unieke uitnodiging. In een krant kan je de ouders goed informeren en heb je dus ook meer kans dat de vriendjes en vriendinnetjes van je kind meegaan.

Tip: voor kinderfeestjes is het leuk om ook spelletjes te verwerken in de krant. Stop de krant vol tekeningen, verkleedtips, kleurplaten, verjaardagskronen om uit te knippen, en meer! Zo wordt de uitnodiging een leuke voorbereiding op het spetterende verjaardagsfeestje!

Checklist voor jouw verjaardagsuitnodiging:

 • Tijdstip: Het belangrijkste om op jouw uitnodiging te vermelden is de datum en aanvangsuur van het feest.
 • Locatie: Waar zal het feest gevierd worden? Naast het vermelden van het adres waar het feest plaatsvindt, kan je hier ook een routebeschrijving of enkele praktische mededelingen meegeven.
 • Bevestiging: Hoe bevestigen je gasten dat ze erbij zullen zijn? Per mail, per sms, of per telefoon?
 • Concept: Organiseer je een hapje, drankje, diner of dansfeest? Tip: licht een tipje van de sluier, maar geef nog niet alles prijs!
 • Cadeautip: Geef een cadeautip mee en laat iedereen weten waar je hard voor spaart. Je kan ook op een ludieke manier aangeven welke cadeaus je liever niet krijgt.
 • Thema/dress code: Geef je een themafeest of werk je met een specifieke kleur? Dat kan je perfect weergeven in je verjaardagskrant. Met wat foto’s en extra informatie is iedereen goed op de hoogte en wordt het een knalfeest.

Wil je er zeker van zijn dat je niets belangrijks vergeet? Bekijk dan zeker eens onze uitgebreide checklist voor je verjaardagsuitnodiging!

Maak een gepersonaliseerde verjaardagskrant online - Happiedays
Maak een gepersonaliseerde verjaardagskrant online - Happiedays

Wil je ook een gepersonaliseerde verjaardagskrant maken voor je man, vrouw, vriend, vriendin, mama, papa, kind, collega? Ga onmiddellijk aan de slag met onze talrijke krantensjablonen. Dankzij onze gemakkelijke online editor en de vele sjablonen die voor je klaar staan, ga je heel snel aan de slag. Bekijk zeker ook onze blogs, themapagina's, sjablonen en pinterest pagina voor meer creatieve tips en tricks die van jouw verjaardagsfeest een groot succes maken!