FAQ

Wat is de levertermijn van mijn bestelling?

Alle bestellingen vóór dinsdagavond 23.59 uur, worden op woensdag gedrukt en verzonden. De postbode in België zorgt ervoor dat je jouw krant(en) op vrijdag of maandag kan lezen.
Bij verzendingen naar Nederland kan de verzendtijd van 1 exemplaar oplopen tot 10 dagen. Vanaf 2 exemplaren is de verzendtijd max. 2 of 3 dagen. Vragen? Neem contact met ons op.

 

Welke afmetingen heeft mijn krant?

De bladspiegel (gesloten formaat) van de krant is 280 x 400 mm, de zetspiegel (het bedrukte gedeelte) 250 x 370 mm.
Het open formaat (tabloidformaat) is 560 x 400 mm.

Hoe zal mijn krant eruitzien?

Op Pinterest vind je enkele leuke voorbeelden van gedrukte kranten. Je ziet er ook hoe groot je tekst zal zijn in de papieren krant.

Volg het bord Zelf een krant maken van Happiedays - krant maken op Pinterest

Wat is de kwaliteit van het papier en in welke kleuren wordt mijn krant gedrukt?

Wij drukken in 4 kleuren op ‘climate-smart’ papier: steviger en dikker dan gewoon krantenpapier maar met dezelfde "look & feel". Dit papier is klimaatneutraal en en heeft dus geen impact op het milieu. Bekijk voorbeelden op https://www.pinterest.com/happiedayskrant/zelf-een-krant-maken/

Ik zie een adresveld in mijn ontwerp. Hoe kan ik dit veld verwijderen?

Het afdrukvoorbeeld geeft de krant weer zoals hij gedrukt wordt met adres.
Verstuur je je bestelling naar 1 adres? Dan drukken wij het adres niet in het adresveld. Je kan het veld dan vrij gebruiken in je ontwerp.
Bij invoering van twee of meer adressen drukken wij het adres wel op de kranten. Het adresveld zal dan wel gebruikt worden zoals je ziet in het afdrukvoorbeeld.

Ik wil maar 1 krantje maken. Is dat mogelijk?

Het is zeker mogelijk om 1 krant te maken. Happiedays werkt niet met een minimumoplage.

Kan ik mijn krant(en) zelf afhalen?

Dat kan als je het ons laat weten voor je de bestelling plaatst. Wij bevestigen je aanvraag met een code die ervoor zorgt dat  de verzendkosten wegvallen. Afhalen kan op ma, di, woe en don van 9.00 tot 17.30u en op vrij van 9.00 tot 15.30u.

Hoe kan ik mijn kranten verspreiden?

Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel leveren wij de de kranten op jouw adres en zorg je zelf voor verdere verspreiding. Ofwel voer je je adressenlijst in het systeem in, en zorgen wij voor de verzending per post. Bekijk in de video hieronder hoe je adressen importeert.

Hoe importeer je een adressenlijst? (video)

 

Hoe kan ik betalen?

Je kan op ons platform veilig betalen met volgende betaalmethoden: Visa, MasterCard, Maestro, Bancontact Mister Cash en PayPal.

Kan ik mijn krant aflopend laten drukken?

Aflopend drukken is niet mogelijk op krantenformaat. De afmetingen van het bedrukbare gedeelte kan je terugvinden bij ‘formaat’.

Kan ik samen met anderen een krant ontwerpen?

Dat kan zeker. Je maakt een account aan en wisselt gebruikersnaam en wachtwoord uit met de ontwerpers. We raden wel aan om op verschillende tijdstippen te werken. Dit om te vermijden dat een deel van het ontwerp verloren zou gaan.

Hoe krijg ik mijn teksten in de krant?

Nadat je je ontwerp gekozen hebt, klik je op de knop 'ontwerp wijzigen'. Dan zie je rechts een knoppenbalk. Dat is de 'editor' (te vergelijken met MS Word.
Klik op de bovenste knop 'Tekst bewerken' en tik je tekst in het tekstvak. Je kan ook knippen & plakken uit bv. een Word-bestand.

Hoe kan ik mijn tekst uitvullen?

De functie uitvullen is voorzien maar er is geen woordsplitsing mogelijk. Daardoor wordt de tekst niet altijd volledig uitgevuld. Dat omwille van de compatibiliteit met verschillende browsers. Je kan de tekst wel in een ander programma uitvullen zoals je wenst en dan de pdf van de tekst uploaden in onze tool.

Hoe vervang ik een foto? (video)

 

Foutmelding 'Mijn tekst past niet in het tekstvak' (video)

 

Hoe kopieer je een pagina? (video)

 

Hoe plaats ik een verticale lijn in mijn krant? (video)

 

Hoe kan je een foto bijsnijden? (video)

 

Waar is mijn tekst? - witte tekst (video)

 

Help, ik heb geen inspiratie!

Onder het tabblad ‘maak je krant’ staan enkele ontwerpen die kunnen dienen als inspiratiebron. Je kan ze ook gebruiken als basis voor je ontwerp.

Kan ik mijn krant maken met een ander programma?

Ja, je kan onze editor gebruiken of een editor die je zelf verkiest. Volg dan deze stappen:
1. Maak een pdf van je ontwerp (met de juiste afmetingen – zie FAQ)
2. Voeg het gewenste aantal pagina’s toe in de editor van Happiedays
3. Upload de pdf

Waarom moet ik mijn naam en adres opgeven als ik een krant wil maken?

Volgens de wet dient elk drukwerk dat publiek verspreid wordt de naam van de verantwoordelijke uitgever te vermelden. Daarom hebben wij jouw naam en adres nodig.

Hoe zit het met de foto's en beelden die ik in mijn krant plaats?

Als 'uitgever' ben je verantwoordelijk voor de inhoud van je krant, dus ook voor de foto's. Als je foto's van personen gebruikt, vraag je best eerst hun toestemming. Pluk niet zomaar foto's van het internet. Er is altijd wel iemand die de foto genomen heeft en er dus de rechten op bezit. We verwijzen graag naar het portretrecht en auteursrecht.

Contacteer ons