Alles wat je moet weten over jouw krant!

Hoe groot is mijn krant?

De bladspiegel (gesloten formaat) van de krant is 280 x 400 mm, de zetspiegel (het bedrukte gedeelte) 250 x 370 mm.

Gebruiken jullie echt krantenpapier?

Een krant met de look & feel van een echte krant? Voor Happiedays hebben we echt krantenpapier klaar. We drukken kranten tot 12 pagina’s op een iets steviger papier. Zo hou je de krant makkelijk vast. Vanaf 16 pagina’s schakelen we over naar een lichtere papiersoort. Beide papiersoorten zijn milieuvriendelijk en dragen een FSC-label.

Waarom zijn er markeringstekens op mijn krant?

Op de laatste pagina van de krant staat een banner van Happiedays. Deze banner kan niet verwijderd worden of overschreven. Je ziet deze banner in de editor en in de pdf. Om technisch jouw bestelling goed te kunnen verwerken, maken we gebruik van enkele markeringstekens. Deze staan in de marge en hebben geen invloed op jouw tekst of foto’s.

Waarom laadt mijn krant niet op?

Dit kan met de browser te maken hebben. Ons online platform wordt het best door Chrome ondersteund. We raden je dan ook aan om deze browser te gebruiken aangezien andere browsers (Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera…) voor problemen kunnen zorgen bij het laden, bewerken of opslaan.

Kan ik van een pdf-bestand een krant maken?

Naast tekstblokken en afbeeldingen, kan je ook pdf-bestanden in jouw krant opladen. Belangrijk is dat je pdf-bestand uit evenveel of minder pagina’s bestaat dan het aantal pagina's in je krant. Stel dat je krant uit 4 pagina's bestaat en je wenst een pdf op te laden van 10 pagina's, dan zal de upload niet werken. Voeg dus eerst voldoende pagina's toe aan jouw krant. OPGELET: Sla de krant eerst op na het toevoegen van deze pagina's en alvorens de pdf-pagina's naar jouw krant te slepen.

Worden de kranten met aangetekende zending geleverd?

Dit hangt af van de grootte van de bestelling. Kleinere bestellingen worden in een enveloppe verpakt en met de post opgestuurd. Dit is géén aangetekende zending en kan ook niet gevolgd worden met track&trace code.

Grotere bestellingen worden in een (plooi)doos verpakt en met koerierdienst opgestuurd. Je zal ook een mail ontvangen met track & trace code van zodra je bestelling verzonden is. Dit is wél een aangetekende zending. Het is dus belangrijk dat er iemand aanwezig is om de zending te ontvangen. Indien je op het voorziene moment van levering niet aanwezig bent, kan je rechtstreeks contact opnemen met de koerierdienst om een nieuwe afspraak maken. Je kan ook instructies voor de koerier nalaten op een briefje, met handtekening, dicht bij de deurbel.

Waarom staat er een watermark op mijn voorbeeldweergaven?

De pdf die je te zien krijgt, is een lage resolutie pdf met watermerk. Deze dient enkel ter illustratie. Voor druk gebruiken wij namelijk een hoge resolutie pdf zonder watermerk.

Wat moet ik invullen bij “verantwoordelijke uitgever”?

Bij het maken van een krant dien je enkele velden in te vullen onder "verantwoordelijke uitgever". Hier dien je een verantwoordelijke te stellen voor de krant (bijvoorbeeld de organisatie of persoon die de krant heeft opgemaakt). Dit is niet het afleveradres (deze kan je verderop in het bestelproces aanduiden).

Ecologisch drukprocédé

We drukken op een digitale rotatiepers met watergedragen inkten (inktjet). Dankzij deze milieuvriendelijke technologie kunnen we jou een mooie en unieke krant aanbieden!

Waar kan ik enkele voorbeelden vinden?

Mooie voorbeelden van onze kranten vind je op onze Pinterestpagina en op onze voorbeeldenpagina.