Verjaardag

krant verjaardag origineel geschenk
verjaardag taart krant origineel geschenk

Bij een verjaardag vieren we de dag waarop iemand geboren is. Bij Happiedays vinden we dat een jarige wat extra aandacht verdient. 18 jaar, 30 jaar, 40 jaar, 50 jaar, 60 jaar, 70 jaar, 80 jaar… of een andere leeftijd? Hoeveel kaarsjes je ook mag uitblazen, elke verjaardag is een goed moment om te vieren. We willen jou de kans geven om iemand op een originele manier gelukkige verjaardag te wensen. Moeilijk om een leuk cadeau te vinden? Je wil eens iets speciaal geven en weet niet onmiddellijk wat? Dat probleem kennen we allemaal. We grijpen al snel terug naar een eenvoudige verjaardagskaart en een fles drank. Wij bieden jou een leuk alternatief. Met een persoonlijke krant heb je een uniek en gepersonaliseerd cadeau in handen.

Verjaardagcadeau

Iedereen hoopt stiekem leuke cadeautjes en verrassingen te krijgen op zijn of haar verjaardag. Je leest het goed: verrassingen, iets wat de jarige niet verwacht. Een verrassing kan heel leuk zijn maar ook tegenvallen. Met Happiedays kan je de bal niet misslaan! Een uniek en gepersonaliseerd cadeau zorgt ervoor dat iemand zich speciaal voelt. Een krant is dus leuk om te geven en zeker om te krijgen!

Bij Happiedays kan je een gepersonaliseerd verjaardagscadeau maken voor je vrouw, man, vriendin of vriend. Maar ook mama, papa, de kinderen, collega’s… zijn dol op verrassingen. Enkele leuke ideeën voor je originele verjaardagscadeau:

 • Start met het bedenken van een leuke titel voor je krant. Enkele voorbeelden: ‘De gazet van Luc’, ‘Firmin wordt 50’, ‘Céline op tram 2’, ’75 jaar Georges’, ‘Kapoen Toon is jarig, hoera!’. Je weet er vast zelf wel een die uitstekend past bij de persoon in kwestie.
 • Nadien uit je je felicitaties en gelukwensen. Dat is tenslotte je centrale boodschap in de krant.
 • Maak een overzicht van de belangrijkste mijlpalen in het leven van de jarige. Vertel iets over de geboorte van broers, zussen, kinderen, kleinkinderen… En daarbij mag een foto uit de oude doos uiteraard niet ontbreken. Schrijf verhalen of anekdotes over leuke momenten: een huwelijk, de aankoop van een huis of de start van een eigen zaak. Vertel iets over de hobby’s, het beroep, de lievelingsgerechten en misschien wel bourgondische levensstijl van het feestvarken.

 

origineel verjaardagsgeschenk cadeau
krant voor opa verjaardag geschenk

Misschien weten jullie wel enkele leuke weetjes of geheimen over vroeger: ’50 jaar, 50 weetjes’. Of je vriend is een echte autofanaat en je maakt een krant over zijn favoriete automerk.

 • Zoek naar leuke weetjes en feiten over de geboortedag of het geboortejaar en schrijf er leuke ‘geboortedagteksten’ over.
 • Het is een verjaardagskrant dus er mag ook eens gelachen worden! Jij kent de jarige best dus bedenk enkele quotes die jullie wel eens gebruiken of haal dat grappige verhaal van die 1 aprilgrap nog eens boven. Zoek misschien eens naar ‘spreuken verjaardag’ en pik er enkele uit die van toepassing zijn. Ouder worden, is een veelbesproken en dankbaar onderwerp in verjaardagskranten. We zetten alvast enkele leuke verjaardagswensen voor je op een rij.
 • Maak een strip met foto’s van de jarige of een kruiswoordraadsel met ‘Wat weet je over het feestvarken?’. Hoe zotter, hoe beter!
 • Laat met teksten en beelden weten wat de lezer voor jou betekent. Je kan aan vrienden vragen om ook een tekst te schrijven. Met persoonlijke verjaardagsteksten en verjaardagsgedichten van vrienden en familieleden wordt de krant ongetwijfeld nog een groter succes!
 • Bij een 18de verjaardag heb je uiteraard wat extra mogelijkheden. Je kan op een ludieke manier even de verantwoordelijkheden aankaarten die met deze leeftijd gepaard gaan en ook wat rij-advies mag volgens ons niet ontbreken. Je kan misschien een krantenartikel schrijven waarin staat dat de hele buurt al gewaarschuwd is.

Verjaardagsuitnodiging maken

Een mooie uitnodiging voor je verjaardagsfeest maak je met Happiedays! Bij de klassieke verjaardagskaarten heb je vaak minder mogelijkheden. Je hebt minder ruimte maar kan ook niet altijd zelf de lettertypes, lettergrootte en tekst bepalen. Een verjaardagskaart maken is heel leuk maar een verjaardagskrant maken nog veel leuker!

Doordat je de uitnodiging volledig zelf creëert ben je zeker van een trendy, persoonlijke en unieke verjaardagsuitnodiging. Werk met een thema of kies een stijl die bij jou past. Er staan al twee templates klaar die je kunnen inspireren.

We maakten een verjaardagskrant met als thema ‘de film van je leven’. Leuk om even terug te blikken op al die mooie momenten tot vandaag. En omdat ook onze grootouders een speciaal cadeau verdienen, maakten we een voorbeeld van een krant voor het verrassingsfeest van opa.

 

Checklist voor jouw bijzondere verjaardagsuitnodiging

 • Tijdstip: datum, uur van aanvang van het feest
 • Locatie
 • Hoe bevestigen je gasten dat ze erbij willen zijn
 • Concept: hapje, drankje, diner, dansfeest… – Tip: licht een tipje van de sluier maar geef nog niet alles prijs
 • Geef een cadeautip mee en laat iedereen weten waar je hard voor spaart. Je kan ook op een ludieke manier aangeven welke cadeaus je liever niet krijgt. Een van onze klanten deed dat op een originele manier.
 • Geef je een themafeest of werk je met een specifieke kleur? Dat kan je perfect weergeven in je krant. Met wat foto’s en extra informatie is iedereen goed op de hoogte en wordt het een knalfeest.

Neem ook zeker een kijkje op Pinterest. We hebben er leuke tips klaarstaan om er een spetterend feest van te maken.

unieke verjaardag uitnodiging feest
vuurwerk feest verjaardag kinderen kinderfeestje

Kinderfeestje

Willen jouw kinderen ook graag een verjaardagsfeestje organiseren? Misschien willen ze wel een themafeest, slaapfeestje of pyjamafeestje organiseren? Maak het feest nog specialer door samen met je kind de uitnodiging te maken. Jullie kunnen een krant maken met leuke tekeningen, verkleedtips, spelletjes en zelfs cadeautips.

Misschien doen jullie met de kinderen wel een leuke activiteit? Op een gewone verjaardagskaart heb je al snel te weinig plaats om goed uit te leggen wat jullie gaan doen, waar en wanneer precies. In een krant kan je de ouders goed informeren en heb je dus ook meer kans dat de vriendjes en vriendinnetjes van je kind meegaan. Leuk om samen te maken en ook heel leuk om te krijgen!

Tip: voor kinderfeestjes is het leuk om ook spelletjes te verwerken in de krant. Zo is de uitnodiging voor de kinderen al een leuke voorbereiding op het spetterende verjaardagsfeestje! Je kan bijvoorbeeld ook kleurplaten in de krant plaatsen of een verjaardagskroon om uit te knippen. Spelen en knutselen met een krant vinden kinderen heel plezant!

Wedden dat ze het een leuk idee vinden? Neem gerust al eens een kijkje hoe je aan de slag kan gaan. Het is heel gemakkelijk!