Je eigen krant als unieke uitnodiging: een checklist

uitnodiging feest krant
Een unieke uitnodiging voor de genodigden van jouw feest

Je hebt iets te vieren en dus organiseer je binnenkort een feest. Daarvoor moeten uiteraard gasten uitgenodigd worden. Om ervoor te zorgen dat de opkomst van het aantal genodigden een succes is, moet je natuurlijk zorgen voor een originele en persoonlijke uitnodiging. Een krant is hier een ideaal middel voor. Op Happiedays maak je heel eenvoudig jouw eigen uitnodiging en wij printen en bezorgen die. Maar wat moet er nu allemaal op jouw uitnodiging? Ontdek het in de checklist hieronder.

 

Tijdstip

Het belangrijkste om op jouw uitnodiging te vermelden, is de datum en het aanvangsuur van het feest. Je verstuurt best meer dan een maand op voorhand de uitnodigingen. Zo is de kans groter dat de genodigden nog vrij zijn op die datum. Het kan ook handig zijn om dan een tweetal weken op voorhand nog een reminder te sturen.

 

Locatie

Waar zal het feest gevierd worden? Naast het vermelden van het adres waar het feest plaatsvindt, kan je hier ook een routebeschrijving meegeven. Parkeren de genodigden best ergens anders? Dan kan je dit hier vermelden. Ook als er de mogelijkheid is om na het feest te blijven slapen, vermeld je dit best hier.

 

Bevestiging

Voor een optimale voorbereiding van het feest, is het noodzakelijk om te weten hoeveel van de genodigden zeker aanwezig zullen zijn. Daarom vraag je in de uitnodiging best om hun aanwezigheid te bevestigen. Geef ook zeker mee hoe ze dat moeten doen. Een mailtje sturen, een smsje, een telefoontje,... Jij beslist!

 

Concept

In de uitnodiging van je feest geef je best al een beetje mee wat het concept is. Organiseer je een receptie, een dansfeest, of misschien wel een brunch? Maar het kan ook een complete verrassing zijn voor de genodigden. Aan jou te beslissen hoeveel je op voorhand prijsgeeft!
Geef je een themafeest of werk je met een specifieke kleur? Wil je dat de gasten verkleed zijn op je feest? Dan kan je de dresscode hier meegeven. Als je de uitnodiging dan ruim op tijd verstuurd, hebben de gasten voldoende tijd om een geschikte outfit te zoeken. Zo wordt het ongetwijfeld een onvergetelijk feest!

 

Cadeautip

In jouw krant geef je de genodigden ook best een kleine cadeautip mee over het geschenkje dat je graag zou willen. Er is namelijk niets vervelender dan een cadeau dat je niet mooi vindt of niet nodig hebt. Voor de gasten die naar jouw feest komen is het trouwens ook een grote hulp als ze weten wat je graag wil.