Lees onze 5 tips voor jouw vaderdagkrant!

Gepubliceerd in de rubrieken

De tweede zondag van juni is het Vaderdag! Op Vaderdag worden papa’s vaak verrast met bijvoorbeeld een ontbijt op bed en verwend met een leuk cadeau of knutselwerk. Dit alles om aan papa duidelijk te maken hoe graag je hem ziet!  Maar een origineel cadeau of geschenk zoeken is vaak een helse opdracht. Is jouw cadeau wel speciaal genoeg? Uniek genoeg? Origineel genoeg? Met een eigen vaderdagkrant als cadeau is er geen twijfel mogelijk!

Maak je eigen vaderdagkrant - Happiedays
Maak je eigen vaderdagkrant - Happiedays

Waarom een zelfgemaakte krant het perfecte cadeau is voor Vaderdag

Een cadeau kopen voor papa hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Ze doen soms een beetje stoer, maar eigenlijk zijn papa’s vooral ongelofelijke softies die het sentimentele wel weten te waarderen. Met een zelfgemaakte vaderdagkrant kan je een veelbetekenend en persoonlijk cadeau maken dat papa ongetwijfeld ontroert.

Maak van jouw vaderdagkrant een supertoffe themakrant!

Weet je nog niet goed wat schrijven? Geen paniek! Wij hebben enkele leuke thema’s voor jou uitgewerkt die van jouw zelfgemaakte krant een unieke vaderdagcadeau maken!

1. Maak een fotocollage van het gezin

Een foto overzicht van het volledig gezin is een leuk cadeau om jouw vader mee te plezieren op Vaderdag. Verzamel alle familiefoto’s die leuke herinneringen ophalen en bundel ze op een creatieve manier in je krant. Maak er bijvoorbeeld een leuk verhaal van door het toevoegen van ludieke bijschriften, tekstballonen, omschrijvingen en feitjes! Papa’s zijn enorm trots op hun familie en blikken graag terug op de mooie momenten die jullie samen beleven. Zo’n creatieve vaderdagkrant is leuk om keer op keer te doorbladeren!

2. Maak de reiskrant die papa altijd al wilde

Heb je ooit eens een mooie reis gemaakt maar de tijd niet gevonden om een eigen fotoalbum te maken als herinnering? Maak voor Vaderdag eens extra tijd vrij om je papa de beste dag van het jaar te bezorgen! Plaats in jouw reiskrant zoveel foto’s als je wil en vergeet zeker de plaatsnamen niet te vermelden. Een reiskrant met krantenkop “Een reis om de wereld met de beste papa ooit” is een superleuk cadeau voor jouw papa op Vaderdag!

3. Maak een hobbykrant voor papa

Wat doet je vader zoal in zijn vrije tijd? Misschien is hij supersportief en gaat hij graag fietsen, lopen, zwemmen of voetballen. Of misschien is hij een echte sport freak en heeft hij een abonnement op zijn favoriete basketploeg? Of misschien vindt hij het eerder leuk om culturele uitstapjes te maken naar een festival, de cinema, of het theater? Waarom maak je geen krant die helemaal toegewijd is aan wat jouw papa blij maakt? Met enkele leuke foto’s, anekdotes en verhalen knutsel je al snel een supertoffe vaderdagkrant in elkaar.

4. Blik terug op de kindertijd van papa

Geef toe, wat is er nu leuker dan foto’s uit de oude doos bovenhalen? Wij verzekeren je dat jouw papa het leuk zal vinden om allemaal oude herinneringen naar boven te halen! Bundel alle leuke foto’s van zijn kindertijd samen in je vaderdagkrant en blik terug op het leven van papa. Denk maar aan de tijd waar hij jouw moeder leerde kennen, toen hij met zijn beste vriend naar het secundair onderwijs ging, het kattenkwaad dat hij vroeger uithaalde met zijn broers en zussen of noem maar op. Jouw papa vindt het ongetwijfeld geweldig!

5.  Maak een verslag over de jaarlijkse vaderverkiezingen

Heb jij de beste papa ooit? Met Vaderdag mag je best wel eens stoefen! Maak van jouw krant een uitgebreid verslag over de vaderverkiezingen van 2019. Uiteraard was papa de grote overwinnaar! Geef de lezers een kijkje in het leven van het fenomenale partijkopstuk en toon aan hoe hij tot de overwinning als ‘beste papa’ is gekomen. Laat zijn trouwste aanhangers (lees: vrienden en familie) aan het woord. Met artikels zoals ‘Vaderverkiezingen met voorsprong gewonnen door partij papa’ wordt het een vaderdagkrant waar hij echt trots op zal zijn.

Maak je eigen vaderdagkrant op Happiedays

Wij je zelf ook een krant maken voor Vaderdag? Heb jij een thema in gedachten? Ga dan aan de slag, met Happiedays! Happiedays is een online toepassing waarmee je je eigen krant kunt personaliseren, laten drukken en verzenden. Eigenlijk is het kinderspel: je kiest een ontwerp, plaatst je eigen teksten en beelden en plaatst je bestelling. Ga meteen aan de slag met de sjablonen die wij voor jou hebben klaarstaan, of start van een blanco ontwerp. In een handomdraai kan je online je eigen vaderdagkrant maken!