Stuur een zelfgemaakt krantje naar oma en opa in quarantaine

Gepubliceerd in de rubrieken

In deze moeilijke tijden moeten wij elkaar meer dan ooit missen. Familiebezoeken zijn tijdelijk niet toegelaten, en dat valt zowel voor grootouders als voor kleinkinderen vaak zwaar. Gelukkig bestaan er heel wat creatieve manieren om toch wat beelden tot bij je grootouders te brengen. Een zelfgemaakt krantje vol eigen foto’s en teksten is een originele en creatieve manier om je grootouders up-to-date te houden met de laatste nieuwtjes. We geven alvast enkele tips mee om een krant te maken waar je grootouders niet over uitgepraat raken.

Tips voor jouw krantje voor oma en opa

  • Nieuws uit het thuisfront: Laat je grootouders weten waar jullie dezer dagen zoal mee bezig zijn en hoe jullie de dagen vol krijgen: Hoe vlot het thuiswerken? Waar houden de kinderen zich mee bezig? Hoe houden jullie contact met andere familieleden en vrienden? Welke wandelingen heb je gemaakt? Welke boeken heb je gelezen? Welke recepten heb je uitgeprobeerd? Welke bloemen heb je in de tuin geplant? Welke tekeningen hebben de kinderen gemaakt?
  • Puzzelhoek: Houdt jouw grootmoeder van kruiswoordraadsels? Voeg dan een puzzelhoek toe aan jouw krant vol sudoku’s, Zweedse puzzels, woordzoekers en meer. Maak zélf een puzzel of zoek er een online en voeg ze als afbeelding toe aan jouw krant. Er zijn ook talloze onlineprogramma’s waarmee je een gepersonaliseerd kruiswoordraadsel kan maken vol binnenpretjes. Een echte aanrader!
  • Skype Handleiding: Wil je met je met je grootouders Skypen of videobellen, maar weten ze niet goed hoe dat moet? Voeg een handleiding toe aan jouw krant die stap voor stap uitlegt hoe je het programma moet downloaden, installeren en gebruiken. Gebruik hierbij vooral veel schermafbeeldingen zodat de verschillende stappen duidelijk worden.
  • Foto’s uit de oude doos: Om deze moeilijk tijden te overbruggen moeten wij ons vaak vastklampen aan betere tijden. Haal daarom leuke herinneringen op en vraag aan alle kleinkinderen om een korte tekst door te sturen met hun beste of meest blijklevende herinneringen aan goede tijden met de grootouders. De bijhorende foto’s uit te oude doos zijn hierbij een echte must!
  • Leesmateriaal: Geef je grootouders wat te lezen door enkele interessante artikels aan jouw krant toe te voegen. Bijvoorbeeld, “10 tips om je quarantaine door te komen”, “20 mooiste boeken om te lezen tijdens je quarantaine”, “Hoe ga je om met stress en angst tijdens de coronacrisis?”.
  • Beweegtips: Iedereen weet dat sporten helpt om gezond, fit en vrolijk te blijven. Moedig je grootouders aan om zo veel mogelijk te bewegen met enkele oefeningen en dagdagelijkse tips om thuis fit te blijven. Je vindt online talloze oefeningen en beweegtips voor senioren. Of werk voor hen een wandelroute uit langs onbekende paden in de buurt. Op natuurpunt.be vind je talloze uitgestippelde wandelingen met kaart en routes die je vervolgens in de krant kunt toevoegen.
Maak een zelfgemaakt krantje voor je grootouders - Happiedays
Mis jij je grootouders ook? Gelukkig bestaan er heel wat creatieve manieren om contact te houden
Maak een zelfgemaakt krantje voor je grootouders - Happiedays
Met deze leuke tips wordt jouw krantje allicht een lichtpunt in deze moeilijk tijden

Een zelfgemaakt krantje maken met Happiedays

Wil je jouw grootouders graag verrassen met een zelfgemaakt krantje? Happiedays wil alle kinderen, kleinkinderen en familie de kans geven om op een originele en creatieve manier contact te houden. Daarom lanceren wij met Granniedays een tijdelijke actie om jouw (groot)ouders te verrassen met een eigen krantje! Met deze actie stuur je jouw grootouders een zelfgemaakt krantje voor slechts €6.

Heb je liever meer keuzemogelijkheden? Dan kan je altijd terecht op Happiedays. Hier heb je keuze uit talrijke sjablonen. En met onze #blijfinuwkot-krant vind je een kant-en-klaar krantensjabloon vol wandeling, quizzen, oefeningen, moppen en recepten. Je doet er je grootouders ongetwijfeld een groot plezier mee!