Zorg voor een vlotte heropstart van het schooljaar met een eigen schoolkrant

Gepubliceerd in de rubrieken

Het schooljaar 20-21 staat voor de deur en deze zal ongetwijfeld veel aanpassingen en veranderingen met zich meebrengen. Daarom is het als school belangrijker dan ooit om met leerlingen, ouders en mede-leerkrachten duidelijk te communiceren. Met een gepersonaliseerde schoolkrant heb je een unieke communicatietool waarmee je met allerlei activiteiten, opdrachten, foto’s en belangrijke informatie een leuke heropstart van het schooljaar verzekert.

Snel en eenvoudige een schoolkrant maken

Op Happiedays kan je snel en eenvoudig een eigen krant maken. Speciaal voor scholen, leerkrachten en leerlingen hebben wij enkele sjablonen voor je klaar staan. Met onze simpele online tool kan je de afbeeldingen en teksten makkelijk vervangen met je eigen content. Je kan ook volledig je eigen ding doen door een blanco sjabloon aan te vullen met vormen, beeldmateriaal, iconen etc. Zo zorg je dat jouw schoolkrant als effectieve communicatietool dient. Is de krant klaar? Bestellen maar! Wij zorgen dat deze binnen de kortste keren bij leerlingen, ouders en collega’s in de bus valt!

Duidelijk communiceren met leerlingen en ouders

Een eigen schoolkrant maken is nooit zo eenvoudig geweest met onze gebruiksvriendelijk online editor. Maar hoe zorg je dat je deze unieke communicatietool doeltreffend gebruikt? Wij hebben alvast enkele leuke ideeën voor je opgesomd om zowel ouders als leerlingen te verrassen met een unieke krant:

PRAKTISCHE INFORMATIE: HOE MOET HET NU VERDER?

  • Extra maatregelen: Misschien wel het belangrijkste deel van je krant, want het begin van het schooljaar zal er dit jaar ongetwijfeld anders uitzien dan vorig jaar. Waar en wanneer zijn mondmaskers verplicht? Worden er lessen op afstand aangeboden? Wat gebeurt er bij een vastgestelde besmetting? Gebruik je schoolkrant om de antwoorden op deze vragen duidelijk te communiceren met leerlingen en ouders zodat iedereen met een gerust hart het schooljaar kan inzetten.
  • Schoolwerking: Zijn er nog dingen die je met leerlingen en ouders wil delen? Zijn er vernieuwingen gebeurd op je school (renovatie, nieuw chemielokaal, nieuwe computers etc.)? Welke leerkrachten bundelen te krachten in co-teaching? Welke belangrijke data moeten de leerlingen en ouders zeker onthouden? Houd iedereen op de hoogte met deze unieke communicatietool.
  • Leerkrachtenwissel: Gaan er nieuwe leerkrachten van start in het schooljaar 20-21? Laat leerkrachten zichzelf kort voorstellen en vooruitblikken op een nieuw schooljaar.

RECEPTEN, RAADSELS, KNUTSELEN, VERHAALTJES EN MEER...

  • Recepten: banaandolfijntjes, aardbeivlinders, radijsvissen, meloenbootjes…
  • Speelhoek: sudoku's, raadsels, zoek de 10 verschillen, verbind de punten…
  • Knutselideeën: knikkerlabyrint, raamhangers, windvaantjes, muziekinstrumenten…
  • Leeshoek: leestips en voorleesverhaaltjes

SFEERBEELDEN

  • Vergeet zeker niet om enkele sfeerbeelden van het afgelopen schooljaar aan de krant toe te voegen. Maak een mooie fotoreportage en sluit af met een gigantische groepsfoto.
schoolkrant maken voor het heropstart van het schooljaar - Happiedays
Het schooljaar 20-21 zal ongetwijfeld veel aanpassingen teweegbrengen
Schoolkrant maken voor het schooljaar 20-21 - Happiedays
Gebruik je schoolkrant om duidelijk te communiceren met leerlingen en ouders

Als leerkracht of directie een schoolkrant maken met onze nieuwe actie

Wil je jouw leerlingen graag verrassen met een zelfgemaakt krantje? Samen met Genscom lanceerden wij een tijdelijke actie om leerlingen te verrassen met een eigen schoolkrant. Zo hebben wij speciaal voor scholen een leerkrachten een kant-en-klare sjablonen van 8 bladzijden klaargestoomd vol tips, raadsels, verhaaltjes, knutselideeën en meer! Een schoolkrant maken is nooit zo simpel geweest. Wij drukken en verzenden deze individueel of per pak, vanaf 15 exemplaren. En voor slechts €3,5 per krant. Ontdek deze actie op krantjesmaken.be

snel en eenvoudig een schoolkrant maken
Ontdek met onze nieuwe actie hoe je leerlingen kan verrassen met een eigen schoolkrant

Heb je liever meer keuzemogelijkheden? Dan kan je altijd terecht op Happiedays. Hier heb je keuze je uit talrijke sjablonen, bepaal je zelf hoeveel pagina’s je aan de krant toevoegt en fleur je de krant verder op met talloze icoontjes, achtergronden en stickers! Bekijk zeker ook onze school pagina voor nog leuke ideeën voor jouw back-to-school krant. Je doet er je leerlingen ongetwijfeld een groot plezier mee!