Geslaagd! De schoolkrant van Elias is het ideale afscheidscadeau voor juf Dorine.

Gepubliceerd in de rubrieken

Op het einde van juni luidt voor de laatste keer de schoolbel. Elias heeft het leukste schooljaar ooit achter de rug en wil samen met zijn klasgenoten een origineel afscheidscadeau vinden om de juf mee te bedanken. Samen een schoolkrant in elkaar knutselen vindt iedereen een superleuk idee! Hopelijk wordt het ook een grote hit bij juf Dorine! Elias doet hier zijn verhaal.

Een zelfgemaakte schoolkrant als ideale afscheidscadeau

“Ik kijk superhard uit naar de zomervakantie, maar ik moet toegeven dat ik mijn klasgenoten en juf Dorine enorm ga missen. Ik heb mij rot geamuseerd dit schooljaar, echt waar! En dat heeft vooral met de sfeer in de klas te maken. Iedereen heeft zo’n goede band met elkaar dat afscheid nemen op het einde van het schooljaar best wel moeilijk wordt.

Iedereen was het dan ook eens: zonder juf Dorine was dit schooljaar nooit zo leuk geweest. Daarom willen wij haar op het einde van het schooljaar verrassen met een origineel en supertof afscheidscadeau. We willen haar vooral bedanken voor haar onvermoeibare inzet en voor de leuke momenten die we tijdens het schooljaar meegemaakt hebben.

Een aantal weken geleden gingen mijn klasgenoten en ik daarom samen brainstormen om een afscheidscadeau te vinden dat de juf nooit zou vergeten. Ik herinnerde mij plots dat ik een aantal maanden geleden voor een verjaardagsfeestje een uitnodiging in krantenformaat gekregen had.  Zelf een eigen schoolkrant maken vond ik best wel een leuk idee. Toen ik het idee voorstelde aan de rest van mijn klasgenoten ging iedereen onmiddellijk akkoord.”

Maak je eigen schoolkrant voor het einde van het schooljaar - Happiedays
Elias kwam op het idee om de juf te verrassen met haar eigen schoolkrant. De rest van de klas ging onmiddellijk akkoord!
Maak je eigen schoolkrant voor het einde van het schooljaar - Happiedays
Na alle leuk momenten van het voorbije jaar wou de klas juf Dorine bedanken met een origineel afscheidscadeau.

Gemakkelijk je eigen schoolkrant maken online

“Na even rondsurfen kwam ik algauw op de website van Happiedays terecht. Omdat ik geen grafisch kennis heb, vreesde ik een beetje dat ik bij het maken van onze schoolkrant de hulp van mama of papa zou moeten inroepen. Niets was minder waar! Al snel werd duidelijk dat het helemaal geen moeilijk programma is om mee te werken. Er stonden ook al een heel aantal sjablonen klaar met allerlei leuke kranten lay-outs zodat ik meteen aan de slag kon. Onze schoolkrant was in 1-2-3 klaar!”

Van jouw schoolkrant een origineel jaarboek maken

“Wat wij zo leuk vonden aan een eigen schoolkrant maken, was het idee dat iedereen een persoonlijke bijdragen kon leveren aan het geschenk. We wilden de krant dan ook vullen met leuke groepsfoto’s, zelfgemaakte rijmpjes, leuke tekstjes, en persoonlijk bedankingsberichtjes voor juf Dorine.

Omdat dit ook onze laatste jaar van de lagere school was, leek het ons een leuk idee om de schoolkrant als afzwaai van deze periode in te kleuren. Daarom hebben wij het concept van onze schoolkrant gespiegeld aan dat van een jaarboek. Alle laatstejaars in het secundair onderwijs krijgen op het einde van het schooljaar een jaarboek mee met alle leerlingen die dat jaar afstuderen. Zo moet iedereen een persoonlijk citaat opschrijven, worden er prijzen uitgedeeld (bv. mooiste ogen, grootste grappenmaker, burgemeester in spe…) en wordt er teruggeblikt op de leukste activiteiten en uitstappen van de voorbije jaren. Omdat je in het lager onderwijs zo’n jaarboek niet krijgt, hebben wij maar besloten om er zelf een te maken. Zo worden al onze fijne herinneringen van deze periode voor altijd gekoesterd.”

In afwachting van de reactie van juf Dorine

“Onze schoolkrant is bijna af. Wij staan dan ook allemaal te poppelen om de krant als afscheidscadeau aan juf Dorine te schenken en zijn enorm benieuwd naar haar reactie. Wij zijn in elk geval zó blij met het resultaat dat wij als klas besloten hebben om voor iedereen ook een persoonlijk exemplaar te bestellen als aandenken. Een schoolkrant is ongetwijfeld een leuke manier om de mooiste momenten van het afgelopen schooljaar te bundelen en ervoor te zorgen dat deze voor altijd bewaard blijven.”

Maak je eigen schoolkrant voor het einde van het schooljaar - Happiedays
Gebruik jouw schoolkrant om de mooie prestaties van het afgelopen jaar vast te leggen
Maak je eigen schoolkrant voor het einde van het schooljaar - Happiedays
Blik terug aan de leukste klasuitstappen van het voorbije jaar met je eigen jaarboek

VERVOLGBERICHT: De reactie van juf Dorine

“We waren allemaal wel wat zenuwachtig op de laatste dag van het schooljaar. We hoopten natuurlijk dat ze blij ging zijn met het geschenk. Gelukkig heeft haar reactie alle verwachtingen overtroffen. Ze was er zo tevreden mee dat er zelfs enkele traantjes vloeiden die dag! Het was een mooi afscheid!”

Als leerkracht of directie een schoolkrant maken met onze nieuwe actie

Wil je jouw leerlingen graag verrassen met een zelfgemaakt krantje? Happiedays wil alle kleuterjuffen, klastitularissen en directies de kans geven om op een originele en creatieve manier contact te houden met hun leerlingen en ouders. Daarom lanceren wij in samenwerking met Genscom een tijdelijke actie om leerlingen te verrassen met een eigen schoolkrant. Met onze kant-en-klare sjablonen is een schoolkrant maken nooit zo simpel geweest. Wij drukken en verzenden deze individueel of per pak, vanaf 15 exemplaren. En voor slechts €3,5 per krant. Ontdek deze actie op krantjesmaken.be

maak een eigen schoolkrant - Happiedays
Ontdek met onze nieuwe actie hoe je leerlingen kan verrassen met een eigen schoolkrant

Heb je liever meer keuzemogelijkheden? Dan kan je altijd een eigen schoolkrant maken op Happiedays. Ga onmiddellijk aan de slag met onze talrijke krantensjablonen. Dankzij onze gemakkelijke online editor en de vele sjablonen die voor je klaar staan, ga je heel snel aan de slag. Bekijk zeker ook onze blogs, themapagina's, sjablonen en pinterest pagina voor meer creatieve tips en tricks die van jouw verjaardagsfeest een groot succes maken!  Je doet er je leerlingen ongetwijfeld een groot plezier mee!