Kinderen of volwassenen? Wie maakt de leukste moederdagkrant?

Gepubliceerd in de rubrieken

Het is Moederdag! Je wordt vroeg gewekt door gerommel in de keuken en gestommel op de trap. Je kinderen lopen trots de kamer binnen en brengen je een heerlijk ontbijt op bed en een zelfgemaakt cadeau uit papier-maché. Later op de dag ga je met heel de familie langs bij oma en geef je haar een dikke zoen een bosje bloemen. Ja, Moederdag is het uitgelezen moment om de mama’s te vieren. Papier-maché of een tuiltje bloemen: jong en oud toont met een kleinigheid hoezeer zij mama liefhebben. Maar heb je ook al gedacht aan een zo mogelijk nog origineler geschenk: jouw eigen moederdagkrant?

Waarom een krant het perfecte cadeau is voor Moederdag

Ben je er nog niet uit wat je voor Moederdag cadeau zal doen? Een origineel cadeau of geschenk zoeken is altijd een helse opdracht. Hoe zorg je ervoor dat je uniek bent? Hoe kan je er je eigen creativiteit in stoppen? Wij raden je één ding aan: maakt je cadeau zo persoonlijk mogelijk! Op Moederdag draait het namelijk niet om de geldwaarde van het cadeau, maar om de geste. Jouw mama houdt vast en zeker van een veelbetekenend, persoonlijk cadeau. En wat is er meer persoonlijk dan een zelfgemaakte, gepersonaliseerde moederdagkrant?

Kinderen of volwassenen? Wie maakt de leukste moederdagkrant?

Een zelfgemaakte moederdagkrant is een origineel en uniek cadeau voor mama! Zowel jong als oud kan een moederdagkrant een leuke en creatieve invulling geven. Maar wie maakt er nu eigenlijk de leukste moederdagkrant? Evelien (36) en Sara (8) gingen te strijd aan en maakten elk een krant voor hun mama’s voor Moederdag! Wie er nu juist de strijd tussen de generaties wint, laten wij alvast aan jou over!

De moederdagkrant van Evelien (36)

Evelien besloot om voor haar moeder een krant te maken waarbij familie en persoonlijke mijlpalen centraal stonden. Benieuwd naar wat er allemaal instond? Lees het hier:

  • Tijdlijn: Evelien maakte een overzicht van de belangrijkste mijlpalen uit het leven van haar moeder: geboorte, eerste dag op school, eerste vriendje, eerste galabal, trouw, geboorte van haar kinderen, geboorte van haar kleinkinderen…. Een ode aan mama, zeg maar! En foto’s uit de oude doos mochten uiteraard niet ontbreken.
  • Fotocollage van het gezin: De grootste trots van een moeder is dan ook zonder twijfel haar familie! Daarom besloot Evelien ook een fotocollage te maken van heel het gezin. Ze verzamelde alle familiefoto’s die leuke herinneringen ophaalden en voegde ze op een zeer creatieve manier toe aan haar krant. De collage maakte ze af door het toevoegen van ludieke bijschriften, tekstballonen, omschrijvingen en feitjes! Het werd een heel vindingrijk en creatieve montage.
  • Gedicht voor Moederdag: Omdat haar moeder enorm veel van literatuur houdt, besloot Evelien om in haar krant een gedicht te plaatsen van haar favoriete romanschrijfster en dichteres. Lady Lazarus van Silvia Plath is een lofdicht aan “de sterke vrouw” die ondanks alle moeilijkheden en obstakels triomfeert. Evelien vond het daarom het geknipt gedicht voor Moederdag.

De moederdagkrant van Sara (8)

Sara had op school enkele leuken tips meegekregen om zelf een geschenk voor haar moeder in elkaar te knutselen. Met een beetje hulp van papa bundelde Sara haar ideeën samen in een moederdagkrant. Wat stond er nu juist allemaal in? Lees het hier:

  • Zelfgeschreven gedichtjes en verhaaltjes: Er zijn online heel wat leuke werkbladen te vinden die kinderen helpen bij het schrijven van een eigen gedicht of verhaal. Zo koos Sara voor een gedicht dat ze telkens moest vervolledigen met een rijmend woord (Mama is zo mooi als…. Moeder is zo grappig als…. Mams is zo lief als…). Op diezelfde wijze schreef Sara ook een kortverhaal waarbij ze allerlei leuke feitjes over mama moest invullen (naam, leeftijd, favoriete kleur, lievelingseten, hobby’s, waarom je haar liefhebt, en veel meer). Met een beetje hulp van papa schreef Sara een echt meesterwerk!
  • Bonnetjes voor Moederdag: Omdat mama’s al zo veel voor ons doen, besloot Sara dat het haar beurt was om mama te verwennen. Daarom voegde ze in haar krantje bonnetjes toe die mama op verschillende momenten kon innen. Een bon voor helpen koken, voor een ontbijt op bed en voor drie dikke zoenen… Al deze bonnen maakte van haar moederdagkrant twee cadeaus in één!
  • Zelfgemaakte kunstwerkjes: Omdat mama altijd zo’n grote fan is van de tekeningen die Sara maakt, besloot Sara om speciaal voor Moederdag een tekening van hun twee te maken! Op de voorpagina van haar krantje maakte ze met de online editor een groot, leeg kader. Nadat het krantje bij haar thuis geleverd werd tekende ze in dit kader een eigen kunstwerkje. Ze liet enkele andere tekeningen door papa scannen om vervolgens als pdf in haar krantje te plaatsen.

Ook op zoek naar leuke werkbladen voor jouw moederdagkrant? Je vindt er een heel aantal op onze Pinterestpagina.

Maak je eigen moederdagkrant - Happiedays
Moederdag is het uitgelezen moment om de mama’s te vieren!
Maak je eigen moederdagkrant - Happiedays
Jong en oud toont met een kleinigheid hoezeer zij mama liefhebben!
Maak je eigen moederdagkrant - Happiedays
Maak je cadeau zo persoonlijk mogelijk!
Maak je eigen moederdagkrant - Happiedays
Mama's houden van een veelbetekenend, persoonlijk cadeau!

De moederdagkranten van Evelien en Sara waren allebei een groot succes! Zo zie je maar dat zowel jong als oud in staat zijn om op eigen wijze een uniek en origineel moederdagkrant te maken. Wij zijn er zeker van dat deze moeders dit cadeau nog lang zullen koesteren.

Maak je eigen moederdagkrant op Happiedays

Hebben de moederdagkranten van Evelien en Sara jou geïnspireerd? Wil je er zelf ook een maken voor Moederdag? Dit kan zeer gemakkelijk met Happiedays! Het is absoluut niet moeilijk! De online editor is een zeer eenvoudige tool waar je makkelijk jouw krant mee in mekaar steekt. Zowel jong als oud kan op een eenvoudige manier een eigen krant maken en je hoeft geen grafische kennis te hebben om ermee te werken. Ga meteen aan de slag met de sjablonen die wij voor jou hebben klaarstaan, of start van een blanco ontwerp. Wij wensen jou veel plezier met het maken van jouw eigen krantje!