Maak net zoals Jasper en Kathleen van je huwelijkskrant een creatief fotoalbum

Gepubliceerd in de rubrieken

Jasper en Kathleen bezegelden hun tienjarige relatie met een huwelijk. Ze vierden de dag samen met hun naaste familie en trouwste vrienden. De herinneringen aan deze prachtige dag zouden ze met warmte koesteren. Na de trouw gingen Jasper en Kathleen dan ook op zoek naar een originele manier om hun gasten te bedanken voor hun aanwezigheid. Ze besloten om een huwelijkskrant te maken met de leukste foto’s van het trouwfeest.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

“In onze omgeving is het de gewoonte om na een huwelijk een foto van het koppel aan de aanwezigen te bezorgen. Heel even hebben we dit ook overwogen, maar omdat we ons huwelijk ook beschouwden als een manier om de mensen die ons al tien jaar lang hebben gesteund te bedanken, wouden we hen bij de bedanking ook graag in de kijker plaatsen.”

“We hadden trouwens zo veel leuke foto’s van onze fotograaf ontvangen dat het onmogelijk was om slechts één foto als bedankingskaartje uit te kiezen. Omwille van deze redenen kozen wij voor een gepersonaliseerde trouwkrant van Happiedays waarin we een selectie van de foto’s konden plaatsen. Zo kreeg elke gast een mini-fotoalbum van het feest als bedanking!”

Creativiteit de vrije loop laten

“Op de website van Happiedays vonden we verschillende geschikte sjablonen voor een huwelijkskrant en ik ging meteen enthousiast aan de slag. Op een uur tijd had ik de foto’s uit het gekozen sjabloon vervangen door onze foto’s en had ik de voorbeeldteksten aangepast.  Het was ook heel handig dat je in het online opmaakplatform een melding krijgt wanneer een foto of afbeelding niet voldoende groot is om goed te kunnen printen. Zo ben je altijd zeker van een perfect resultaat.”

“Mijn man was onmiddellijk fan van het resultaat, maar hij wou het toch graag iets creatiever aanpakken. Daarom maakte hij van de laatste pagina een gepersonaliseerde puzzelhoek. Omdat hij als digital artist goed overweg kan met Photoshop besloot hij om een van onze touwfoto’s te bewerken. Vrienden en familie kregen dan de opdracht mee om op zoek te gaan naar de zeven verschillen tussen de originele en de aangepaste foto.”

Mooie herinneringen delen met vrienden en familie

“Het eindresultaat was prachtig! De foto’s kwamen mooi tot hun recht en de tekst was goed leesbaar. We hebben ons trouwens enorm geamuseerd met de bedeling van onze huwelijkskrant. We hebben onze familie en vrienden persoonlijk een bezoek gebracht om de krant te overhandigen. Iedereen reageerde dolenthousiast en het was geweldig om samen herinneringen op te halen.”

Maak je eigen huwelijkskrant - Happiedays
Maak je eigen huwelijkskrant - Happiedays

Leuk om de horen dat jullie zo tevreden waren met jullie huwelijkskrant Jasper en Kathleen! Wij wensen jullie alvast veel geluk in jullie huwelijksboot. Zet alle zeilen bij. Hou het roer recht. Van harte gefeliciteerd!