Thuis een communiefeest organiseren? Geef je feest een extra toets met een zelfgemaakte communiekrant

Gepubliceerd in de rubrieken

Laura vierde afgelopen lente haar eerste communie en daar hoorde (uiteraard) een spetterend feest bij. De ouders van Laura besloten om thuis een hip en trendy tuinfeest te organiseren, inclusief sfeervolle buitenverlichting, gekoelde drankjes en creatieve tuinspelen. Om het plaatje helemaal compleet te maken, verrasten ze hun uitgenodigden met een unieke communiekrant als origineel aandenken aan het communiefeest.

Een zelfgemaakte krant als origineel aandenken aan je communiefeest

“Het communiefeest van Laura is iets waar wij al lang naar uitkeken. We besloten om het feest thuis te organiseren en nodigden heel wat familie en vrienden uit voor een hip en trendy tuinfeest. Simple, budgetvriendelijk en vooral supergezellig! Om het feest een extra toets te geven, maakten wij bij Happiedays een eigen communiekrant met een overzicht van wat er de gasten te wachten stond. Zo diende de krant ook als origineel aandenken aan dit mooi communiefeest!" De ouders van Laura geven alvast een overzicht mee van wat er allemaal in de communiekrant stond:
  • Communiefoto’s: “Om het feestvarken wat extra in de schijnwerpers te zetten, hadden wij op voorhand een fotomoment gepland in communiekleding. Hier zaten ook leuke foto’s bij van familie, vrienden en mede communicanten. De foto’s hebben wij in de communiekrant geplaatst die zodat ze ook als origineel aandenken aan het communiefeest konden dienen. Op die manier kreeg iedereen enkele mooi foto’s van de communicant mee en kon Laura op het feest naar hartenlust ravotten met de andere kinderen in reservekledij.”
  • Communiemenu: “Op een communiefeest hoort natuurlijk ook lekker eten! Omdat er naast de maaltijd al meer dan genoeg te regelen viel, besloten wij om het simpel te houden en voor een traiteur te kiezen. En in plaats van een klassieke menukaart besloten wij voor een unieker aanpak. Door het menu (en kindermenu) in de communiekrant te stoppen, konden wij een menukaart ontwerpen die aansloot bij de look & feel van het tuinfeest en diende de krant ook nog eens als leuke tafeldecoratie of origineel aandenken aan het communiefeest!”
  • Feestactiviteiten: “Na het eten kon het feest pas echt beginnen! In de communiekrant lichtten wij toe wat er op het communiefeest allemaal te doen was. Zo hadden we voor de kinderen een grootte kinderhoek voorzien vol speelgoed, kleurboeken, knutselmateriaal en verkleedkoffer waarmee de kinderen zich helemaal konden uitleven. Voor de volwassenen hadden we ook enkele leuke tuinspelen bij elkaar geknutseld. Zo hebben wij bijvoorbeeld met een tiental versierde flessen en blikken zelfgemaakte versies van ringwerpen, blikgooien en bowlen ontworpen. Er zijn online heel wat creatieve tuinspelen te vinden die niet veel inspanning vergen. In de communiekrant gaven wij een overzicht van de activiteit mee, alsook enkele knutselideeën, verkleedtips en spelregels.”
  • Dankwoord: “Om af te sluiten hebben wij in de communiekrant uitgebreid de tijd genomen om onze gasten te bedanken voor hun aanwezigheid. Ook Laura schreef een persoonlijk berichtje om iedereen te bedanken voor hun onophoudelijke steun, hun aanwezigheid op haar communiefeest en voor de vele communiecadeaus. Er waren natuurlijk ook enkele VIPs die zeker niet van het lijstje mochten ontbreken. Met een persoonlijk bericht werden de meter en peter in de krant daarom nog eens extra in de bloemetjes gezet.”

Maak met Happiedays ook een origineel aandenken aan het communiefeest

Ben je op zoek naar een origineel aandenken voor je communiefeest? Happiedays heeft nog leuke ideeën voor een unieke communiekrant! Maak je een krant vóór het lente- of communiefeest? Leef in jouw communiekrant toe naar de grote dag en maak er een originele uitnodiging van! Maak je een krant na het lente- of communiefeest? Blijk terug op deze bijzondere dag met een uniek verslag van de communieviering en maak er een unieke bedanking van! En vergeet zeker niet om een kijkje te nemen op onze Pinterest pagina voor heel wat leuke kleurplaten, spelletjes, en versieringen voor jouw communiefeest? Met onze tips en tricks wordt jouw feest gegarandeerd een groot succes! Wij hebben enkele sjablonen voor een communieviering klaarstaan zodat jij direct aan de slag kan. Wij kijken alvast uit naar het eindresultaat!