Communiekrant of lentefeestgazet

communiekrant lentefeestgazet

Eerste communie, plechtige communie of lentefeest, één ding is zeker: je wil er een onvergetelijk moment van maken. Een communie of lentefeest een extraatje geven kan je doen door middel van zelfgemaakte kranten. Verras je gasten door met deze originele ideeën aan de slag te gaan. Stem je uitnodigingen, feestdecoratie, communiekledij en het bedankje op elkaar af, en het wordt een feest om nooit meer te vergeten!

communiekrant voor communicant

Creër je eigen stijl

Je creëert eenvoudig je eigen ontwerp met onze gebruiksvriendelijke online editor. Wij reiken jou ideeën en ontwerpen aan waar je eenvoudig mee aan de slag kan. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om te starten van een blanco ontwerp, en dat volledig naar jouw hand te zetten. De communicant krijgt in deze speciale feesteditie de hoofdrol, hoe kan het ook anders? Als thema kan je kiezen voor de hobby van je zoon of dochter (voetbal, ballet, atletiek, …) of je kan gaan voor een themakleur of een andere leuke stijl. Zo kan je strikjes, snorren, snoepjes of ballonnen doorheen de hele krant gebruiken voor een speelse toets. Met de favoriete kleuren, motieven of figuurtjes van je zoon of dochter wordt het een unieke uitnodiging. Fleurig, kleurrijk, trendy of stoer. Het kan de rode draad van je feest zijn. Ga samen aan de slag en het wordt zeker en vast een uniek exemplaar dat iedereen zal bekoren.

Je kind zelf de uitnodigingskaarten, bedankjes… laten maken

Misschien laat je je zoon of dochter wel zelf zijn of haar uitnodiging maken? Op Happiedays kan dit heel eenvoudig. Het is een online programma waar iedereen zelf mee aan de slag kan. Jong en oud kunnen op een heel eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier kranten gaan opmaken, zoals ze die zelf willen. Laat je zoon of dochter de aanzet geven en maak het dan eventueel samen af. Zo laat je hen stap voor stap een uniek en persoonlijk exemplaar creëren. Hoe trots zullen ze dan wel niet zijn? Je kan hen aan het werk zetten met deze checklist.

Communiefoto’s

Om te starten met het maken van je communiekrant of lentefeestgazet, heb je enkele mooie communiefoto’s nodig. Die foto’s kan je professioneel laten trekken, aan iemand vragen uit je kennissenkring of gewoon zelf doen. Leuke communiefoto’s maken is helemaal niet zo moeilijk hoor. Kan je hiervoor wel wat inspiratie gebruiken? Bezoek dan zeker onze Pinterest-pagina. We hebben enkele leuke voorbeelden van communiefoto’s en foto’s voor je lentefeest verzameld.

Leuke idee voor een communiekrant

Een leuk en origineel idee voor je communiekrant of lentefeestgazet is een blikvanger op de voorpagina: EXCLUSIEF, een interview met (naam van je zoon of dochter). In de krant werk je dan het interview uit met een vraag-antwoordstructuur en enkele leuke foto's van je zoon of dochter.

  • Hoe leef(de) je toe naar deze grote dag?
  • Hoe verloopt de catechese?
  • Heb je al enkele leuke cadeaus in gedachten?

Originele uitnodiging - een communiekrant

Geven jullie een communiefeest of lentefeest en zijn jullie nog op zoek naar originele uitnodigingen? Dan zijn jullie hier aan het juiste adres! Wij geven jullie enkele tips om de genodigden ervan te overtuigen dat ze dit feest absoluut niet mogen missen.

De perfecte uitnodiging is zelfgemaakt, origineel, geeft de stijl weer van je feest, is persoonlijk en uniek en bevat enkele mooie foto’s.

Oneindig veel mogelijkheden!

Je kan een uitnodigingskaart maken met een foto en wat tekst. Al ben je dan vaak snel beperkt door het design of de vaste tekstblokken op de communiekaart. Jammer! Bij Happiedays heb je het ontwerp van je uitnodiging volledig zelf in handen. Je kiest een design en zet het volledig naar jouw hand of je kan zelfs starten met een blanco ontwerp. Je hebt dus veel meer mogelijkheden en creëert daardoor een uniek exemplaar. Pas alles aan naar jouw persoonlijke wensen (of die van je communicant) en stem de krant zo af op de stijl van het feest. Met enkele leuke teksten en foto’s heb je in een handomdraai een prachtig resultaat. De eenvoudige en gebruiksvriendelijk online editor van Happiedays wijst je de weg.
Een zelfgemaakte krant is origineel en geeft je de kans om je gasten goed te informeren. Wat zeker niet mag ontbreken op je uitnodigingskrant? Ontdek het in de checklist hieronder.

Checklist:

  • Naam kind/communicant
  • Naam meter en peter
  • Datum, uur en locatie van de plechtigheid, eucharistieviering
  • Datum, uur en locatie van het feest
  • Programma, omschrijving van het feest (eventueel een thema)
  • Cadeautip
  • Je contactgegevens zodat de gasten hun aanwezigheid kunnen bevestigen + uiterste datum van bevestiging

Zelf een uitnodiging maken met foto’s

Je kan ervoor kiezen om in je uitnodiging een aantal foto’s te gebruiken met de communiekleding. Heel leuk maar dan is de verrassing op de dag zelf er niet meer. Wij raden je daarom aan om zelf enkele mooie foto’s te maken. Leuke communiefoto’s maken is helemaal niet zo moeilijk. Bezoek snel even onze Pinterest-pagina en laat je inspireren. We hebben heel wat leuke voorbeelden van communiefoto’s en foto’s voor je lentefeest verzameld. Laat je inspireren!
Wens je de uitnodigingen te personaliseren? Dat kan uiteraard! Bij Happiedays kan je kranten bestellen die stuk voor stuk uniek zijn en dat is bovendien helemaal niet duur. Zo kan je elke gast een aparte uitnodiging sturen met zijn/haar naam op de voorpagina, en eventueel een gepersonaliseerde routebeschrijving. Voeg de verschillende kranten samen in één bestelling en stuur ze ons door. Veel succes ermee!

communie foto uitnodiging
tafeldecoratie communie krant

Menu en inspiratie tafeldecoratie

Bij een lentefeest of communiefeest staat je zoon of dochter centraal. Het is hun speciale dag, en dat mag op het feest dan ook duidelijk blijken. Wie gepersonaliseerde tafeldecoratie wil of een unieke menukaart, kan zich volledig uitleven in het maken van een eigen krant. Je kan de krant volledig ontwerpen naar jouw persoonlijke wensen en er iets heel uniek van maken. De gasten vinden het waarschijnlijk zo origineel dat ze allemaal een exemplaar mee naar huis willen nemen.

Misschien laat je je zoon of dochter wel zelf een menukaart maken. Wie een online krant wil ontwerpen hoeft trouwens niet eens creatief te zijn. Met enkele persoonlijke tekeningen, foto’s en teksten creëer je een nog leuk aandenken voor de gasten. Een menukaart voor een plechtige communie, eerste communie of lentefeest kan je eenvoudig maken met Happiedays. We hebben al een ontwerp voor een menukrant klaargezet, maar je kan ook starten van een blanco ontwerp. Aan jou de keuze!

Bedankjes communie en lentefeest

Communie bedankjes / lentefeest

Als bedankje voor de gasten is het leuk om een verzameling te maken van foto’s van die dag. Met een fotokaart of communiekaart gebruik je het aantal foto’s dat past binnen je gekozen design. In de meeste gevallen heb je echter véél meer foto’s dan je gekozen design toelaat… in een communiekrant of lentefeestgazet van happiedays kan je zoveel foto’s gebruiken als je zelf wil. Je kan ook het ontwerp volledig aanpassen naar jouw persoonlijke wensen.

Je kan de bedankjes ook personaliseren en elke gast een andere aangepaste krant toesturen. Zo krijgt iedereen een bedanking in handen met foto’s van hem of haar. Een nog leuker aandenken en bovendien heel persoonlijk. De leukste bedankkaart is een gepersonaliseerde krant!

Cadeau meter en peter

Geef je meter en peter een leuk bedankje, een persoonlijk geschenk. Met een zelfgemaakte krant kan je hen een uniek en gepersonaliseerd aandenken geven aan deze mooie dag. Met enkele mooie teksten en foto’s heb je in een handomdraai een leuk geschenk klaar. Geef op je communie of lentefeest een zelfgemaakte krant, een klein bedankcadeau met ongetwijfeld een grote waarde.

Vormselkrant – bedanking van de vormelingen

Na afloop van een vormsel kan het een leuk idee zijn om de kinderen en hun ouders een verslag te bezorgen van die mooie dag, en eventueel ook van de voorbereiding. In de vormselkrant krijgen de catechisten en medewerkers een centrale rol en worden ze bedankt voor hun deelname aan deze viering.

In het verslag komen enkele foto’s van de groep, een beschrijving van de sfeer, de gezongen liederen en voorgedragen teksten of gedichten tijdens de eucharistieviering. Ook de voorbereidingen naar aanloop van deze dag en de beleving van de kinderen kunnen er een heel mooi aandenken van maken.

Je kan een overzicht toevoegen van alle vormelingen met naam en foto. Hierdoor kan iedereen zich blijvend herinneren wie deze dag zo bijzonder maakte. Deze krant vliegt niet bij het oud papier maar krijgt gegarandeerd een speciaal plekje.

zelf een bedankje maken