Een krant maken die barst van carnavalsvreugde

Gepubliceerd in de rubrieken

Bestaat er wel een groter feest dan carnaval? Voor Maura en haar vrienden is carnaval alvast bij uitstek hét feest van het jaar! En dat vieren ze traditiegetrouw altijd samen. Zo organiseren ze om de beurt een dag vol feestactiviteiten, eetfestijnen en kostuums. Maura kijkt er elk jaar ontzettend veel naar uit. Toen het eindelijk aan haar was om de vieringen te organiseren trok ze alles uit de kast met een eigen carnavalskrant!

Op zoek naar een unieke aankondiging

“Dit jaar was het aan ons om de carnavalstraditie voort te zetten. Ik keek er superhard naar uit en was vastbesloten om er iets leuks van te maken! Na alle voorbereiding ben ik dan ook op zoek gegaan naar een leuke en originele manier om iedereen op de hoogte te houden van wat ik in petto had. Via vrienden leerde ik Happiedays kennen: een online tool waarmee je je eigen krant kan samenstellen. Een krant maken voor carnaval leek mij dan ook de perfecte oplossing. In vergelijking met een traditionele flyer of brochure, biedt een krant veel meer mogelijkheden. Zo had ik volledige creatieve controle van mijn krant.”

Een carnavalskrant die barst van kleuren

“Een carnavalskrant maken op Happiedays ging supervlot! Ik raad iedereen aan om eerst een aantal sjablonen te bekijken. Zo krijg je al rap een goed idee van wat er allemaal mogelijk is. Op deze manier heb ik heel wat inspiratie voor de vormgeving van mijn krant. Happiedays heeft vooral leuke achtergronden en iconen waarmee het heel gemakkelijk wordt om een carnavalskrant te maken die barst van kleuren en energie! 

Een carnavalskrant maken voor jong en oud

“Na dat ik een duidelijke visie had voor mijn carnavalskrant, heb ik ook inhoudelijk alle nodige informatie bij elkaar verzameld. Naast de praktische informatie heb ik ook enkele ludieke elementen aan de krant toegevoegd:

  • Achtergrondinformatie over het cultureel en historisch belang van carnaval alsook een overzicht van de verschillende tradities en feesten over de hele wereld.
  • Programmaoverzicht van de verschillende festiviteiten en activiteiten van de dag. Zo voegde ik de nodige informatie over de carnavalstoet, de carnavalsverkiezingen, de carnavalskermis en de kinderanimatie toe. Ik voegde ook een plattegrond van de verschillende activiteiten, inclusief het traject van de optocht.
  • Praktische afspraken zoals het reglement voor feestvierders, vervoer en verkleedtips.
  • Ludieke sfeerelementen met goede moppen, carnavalsliederen en leuke foto’s en anekdotes van de voorbije jaren. Voor de kinderen voeg ik ook leuke kleurplaten, verkleedtips, spelletjes en knutselopdrachten aan de krant toe. Zo wordt iedereen meteen ondergedompeld in de carnavalssfeer.”

Bonus! Voor iedereen een gepersonaliseerd krant maken

“Happiedays biedt ook de mogelijkheid om de kranten te personaliseren. Door de krant meermaals te dupliceren, kon ik voor elke ontvanger een aparte krant maken voor carnaval waarin ze persoonlijk worden aangesproken. Iedereen kreeg ook een eigen carnavalslied toegewezen die ze tijdens de feesten moesten opdragen. Oefenen was dus de boodschap!”

krant maken voor carnaval - Happiedays
Maura had nooit gedacht dat een krant maken voor carnaval zo leuk zou zijn!

“Ik was enorm tevreden met mijn carnavalskrant. Ik had nooit verwacht dat een krant maken voor carnaval zo simpel kon zijn. Mijn vrienden vonden het ook een geweldige verrassing. Zowel visueel als inhoudelijk was de krant één groot feest! Mission accomplished dus!”

 

Organiseer je zelf een carnavalsevenement en wil je dat iedereen erbij is? Happiedays heeft nog leuke ideeën bij een krant maken voor carnaval! Met onze tips en tricks wordt jouw krant gegarandeerd een groot succes! Wij hebben enkele leuke sjablonen klaar staan zodat jij direct aan de slag kan. En vergeet vooral niet héél veel gekke foto’s toe te voegen aan jouw carnavalskrant! Veel plezier!