Carnavalskrant

Happiedays maak je eigen krant carnaval

In februari vieren we carnaval en dat doen we goed! Carnaval in Aalst, Brabant, Maastricht, Eindhoven of aan de andere kant van de wereld? Iedereen trekt zijn carnavalskleding aan en zet een steek (hoofddeksel bij carnaval) op zijn hoofd. Organiseer je zelf een carnavalsevenement en wil je dat iedereen erbij is? Lees dan zeker verder.

Een carnavalskrant voor carnavalsverenigingen, stadsbesturen of voor je eigen themafeest

Een carnavalskrant is de manier bij uitstek om potentiële bezoekers aan te spreken en hen te overtuigen om naar je evenement te komen. De krant geeft je lezers in de eerste plaats een overzicht van de carnavalsactiveiten die ze zeker niet mogen missen en maakt hen tegelijkertijd warm voor deze gezellige en knotsgekke periode.

In een carnavalskrant staat een handige kalender met geplande activiteiten centraal. Zo hoeft niemand iets te missen van de festiviteiten. Bij een traditionele flyer of brochure houdt het verhaal hier al op maar dat is niet zo bij een krant. Je hebt met een krant namelijk veel meer mogelijkheden dan bij een klassieke flyer. We zetten die mogelijkheden even voor je op een rij:

  1. Een uitgebreid programmaoverzicht met extra informatie over de verschillende festiviteiten en activiteiten zoals de fameuze carnavalstoet en verkiezingen. Je kan de deelnemers van de stoet vermelden in een van de artikels en zelfs een plannetje toevoegen met het traject van de optocht. Er is misschien ook een carnavalskermis met leuke attracties of een prijsuitreiking voor de mooiste praalwagens en best verklede groepen?Voor de kinderen is er vaak ook ‘kindercarnaval’ voorzien met animatie en spelactiviteiten. Een troef die je als organisatie zeker moet uitspelen! Overtuig je lezers met deze mooie initiatieven en het wordt een geweldig feest.
  2. Naast de carnavalsactiviteiten is het nodig om enkele praktische zaken mee te geven. Zoals een reglement voor feestvierders, de bereikbaarheid van de locatie met eigen of openbaar vervoer…
  3. Er zijn ongetwijfeld enkele mensen die extra in de kijker geplaatst mogen worden. Wij denken bijvoorbeeld aan de (hoofd)sponsors, de burgemeester, de organisatoren… Met een inleidend woordje van de voorzitter van een carnavalsvereniging schep je de toon en stijl voor de rest van je krant. De advertenties van je sponsors zorgen voor inkomsten voor je evenement. In een krant kan je iedereen ruimte geven en hoef je je eigen content hiervoor niet aan te passen.
  4. Vergeet ook zeker niet enkele ludieke zaken toe te voegen aan je feestkrant. Teksten van carnavalsliederen of goede moppen maken van je krant een volwaardig prachtexemplaar.
  5. Blik ook zeker terug op het afgelopen jaar met foto’s en anekdotes. Het zijn leuke herinneringen voor wie erbij was en een goede indicatie van wat nieuwe bezoekers mogen verwachten.
  6. Is er een speciaal thema of ga je voor Venetiaans carnaval? Breng iedereen dan goed op de hoogte en geef enkele verkleedtips mee. Met de juiste carnavalskleding zullen je carnavalsactiviteiten nog beter tot zijn recht komen.

Een carnavalskrant bied je veel mogelijkheden om meer informatie te geven aan mogelijke bezoekers en geïnteresseerden. De ideale manier om iedereen naar je evenement te lokken en er een geweldig feest van te maken!

Happiedays Maak je eigen krant carnaval

Prins Carnaval

Bij carnaval horen ook prinsen en prinsessen. Tijdens carnavalsverkiezingen wordt een prinsenpaar gekozen. Zij zullen een belangrijke rol spelen tijdens de festiviteiten in hun stad, dorp of vereniging. De kandidaten zijn vaak al actief in het carnavalsleven en bereiden zich best goed voor. De keuze van het Prinsenpaar gebeurt tijdens een evenement dat we het Prinsenbal noemen. Tijdens dit evenement tonen de kandidaten aan dat ze de titel ‘Prins(es) Carnaval’ waard zijn. En de verkiezingen kunnen ook voor kinderen gehouden worden. De verkozenen worden dan ‘Jeugdprins Carnaval’ en ‘Jeugdprinses Carnaval’.

Organiseer jij zo een verkiezing en zet je de kandidaten graag even op een rijtje in een unieke krant? Dat kan je in een zelfgemaakte krant. Of neem je zelf deel aan de verkiezingen en wil je de jury helemaal overtuigen? Zet je sterke punten nog eens extra in de verf in een ‘carnavalsverkiezingskrant’. Succes ermee!

Voorbereiden op de carnavalsperiode

Een krant is ook het ideale medium om op zoek te gaan naar deelnemers voor de carnavalsstoet of enkele helpende handen bij de organisatie. Carnaval is pas echt leuk als iedereen meefeest. Ga aan de slag met onze eenvoudige editor en maak zelf een carnavalskrant.