"Mijn kinderen en ik maakten samen een verjaardagskrant voor Opa"

Gepubliceerd in de rubrieken

Een verjaardagskrant maken voor mijn vader

Mijn vader werd 85 jaar en deze keer wou ik iets uniek doen. Een aantal vrienden hadden mij de website Happiedays aangeraden om een originele en gepersonaliseerde verjaardagskrant te maken. 

Toen ik op de website kwam van Happiedays was ik meteen verkocht, het leek mij een geniaal idee. Ik vond het moeilijk om zelf een ontwerp te beginnen en daarom had ik eerst een kijkje genomen op de pinterestpagina. Ik was verrast van het enorme aanbod aan thema’s die ze aanbieden.

Krant ontwerpen

Het maken van de krant ging eigenlijk supervlot. De online ‘editor’ is zeer gemakkelijk om te gebruiken, ik was er al snel mee weg. Samen met mijn kinderen hebben we naar oude foto’s gezocht. Zij scanden ze in zodat ik ze kon uploaden in het programma en ik hield mij bezig met de rest van het ontwerp. De zoektocht naar de foto’s was voor ons gezin wel een leuke activiteit, zo kregen zij ook een beter zicht op hoe mijn leven als kind was en hoe opa geleefd heeft. Wij zijn zelf enorm tevreden van de levering van de kranten, ik had mijn bestelling namelijk maar de dinsdag geplaatst en de vrijdagnamiddag hadden we ze al ontvangen.

De reacties

In totaal hebben we 25 kranten laten drukken om uit te delen op zijn verjaardagsfeest. Alle aanwezigen waren enthousiast en ook mijn vader zijn reactie was goud waard. Hij heeft diezelfde avond wel tien keer opnieuw gekeken om zichzelf te bewonderen in zijn persoonlijke krant. Hij was enorm blij met het geschenk en heeft ook zelf enkele kranten bijbesteld om uit te delen. Ondertussen zijn wij al bezig aan onze volgende krant voor onze dochter haar verjaardagsfeestje en we raden het al onze vrienden aan. 

Maak je eigen verjaardagskrant - Happiedays
We haalden heel wat leuke foto's uit de oude doos
Maak je eigen verjaardagskrant - Happiedays
Foto's van de kleinkinderen konden natuurlijk niet ontbreken