De ultieme reiskrant: Finn en Ellis roadtrippen dwars door de VS.

Finn en Ellis hebben altijd al een onverzadigbare liefde voor reizen gedeeld! Maar er was één reis in het bijzonder waar Finn en Ellis al een tijdje voor gespaard hadden: een roadtrip door de VS langs de befaamde Route 66. Geïnspireerd door de klassieke roadmovies van de jaren 90, droomde Finn er al jaren van om het Amerikaanse achterland met de auto te ontdekken. En dus, in ware Thelma en Louise stijl, vertrokken Finn en Ellis op hun meest ambitieuze en meest avontuurlijke reis ooit. 2 maanden. 8 staten. 3,900 km.

“Het was werkelijk de reis van ons leven! Van zodra wij thuis waren, wisten we dat wij onze reiservaring wilden vast leggen met een speciaal aandenken. Wij hebben in het verleden telkens een fotoalbum laten maken onze reizen, maar omdat deze reis er met kop en schouders bovenuit steekt wilden we dan ook graag een meer uniek en origineel aandenken.  Een vakantieherinnering in krantenformaat leek ons een superleuk idee! We hebben ons écht geamuseerd bij het herbeleven van onze epische avonturen tijdens het samenstellen van ons reiskrant.”

De reiskrant van Finn en Ellis doorbladeren

“We hadden een duidelijke visie ontwikkeld voor onze reiskrant. We besloten om onze krant op te splitsen in 8 delen: één voor elke staat die we hebben bezocht. Van Chicago tot California toverden wij elk onderdeel van onze krant om tot onze persoonlijke reisblog en haalden wij de mooiste herinneringen op aan deze ongelofelijke vakantie. Maar fundamenteel onderdeel van elke reis zijn ook de voorbereidingen en anticipatie die eraan voorafgaan.  Wij hebben dan ook geprobeerd om beide op een leuke en creatieve manier een plaats te geven in onze reiskrant.”

Speelse reiskaarten

"Kaarten zijn een fijne manier om een reis vanuit verschillende (ludieke) perspectieven te visualiseren. Wij hebben aan onze reiskrant een wereldkaart toegevoegd die aangeeft welke landen wij al bezocht hebben en welke landen wij nog willen bezoeken. Daarnaast hebben wij ook verschillende kaarten van de Verenigde Staten toegevoegd die onze reisroute van staat tot staat, motel tot motel, attractie tot attractie…traceert."

Ludieke reislijsten

"Lijstjes maken is ook een leuk manier om mooie vakantieherinneringen een plaats te geven in jouw reiskrant. Wij hebben verschillende lijstjes toegevoegd die onze reiskrant een speelse toets hebben gegeven. Van maakten lijstjes van onze reisliedjes, onze Top 10 bezienswaardigheden, de meest opvallende culturele verschillen…. Wij hebben overal een lijstje voor!"

Reisverslag per staat

"Al onze notities van Chicago tot Californië, toverden we om tot een persoonlijke reisblog in 8 onderdelen. Elk onderdeel kreeg dezelfde lay-out met een kaart van de staat, enkele leuke feiten over de staat, een lijstje (ja, weer een lijstje) met alle steden en attracties die we hebben bezocht, een krantenartikel met een gedetailleerde beschrijving van onze avonturen, en héél veel foto’s natuurlijk! Als titel voor onze krant kozen wij voor de mantra “Nu of nooit”. Het is de ingesteldheid waarmee wij op deze reis zijn vertrokken. Het werd dan ook werkelijk de reis van ons leven!"

Klassieke reisspelletjes

"Wij zoeken graag leuke en originele manieren om mooie herinneringen vast te houden. Zo gebruikten we in onze reiskrant bijvoorbeeld het zogenaamde License Plate Spel. Voor dit spel tekenden we een raster met de verschillende kentekenplaten van de Amerikaanse lidstaten en omcirkelden wij de platen die wij tijdens onze reis waren tegengekomen. Een andere klassieker is de welbekende “Ik zie ik zie wat jij niet ziet”. Hiervoor hielden wij een alfabetische lijst bij van de meest originele dingen die wij tijdens onze autorit hebben gespot."

Maak je eigen reiskrant - Happiedays
Finn droomde er al jaren van om het Amerikaanse achterland met de auto te ontdekken
Maak je eigen reiskrant - Happiedays
"Het was werkelijk de reis van ons leven!"
Maak je eigen reiskrant - Happiedays
Het werd hun meest ambitieuze en meest avontuurlijke reis ooit

"Wij zijn echt superblij met het eindresultaat! Elke zondagochtend genieten wij nog van onze reiskrant bij een lekker kopje koffie. Een reiskrant als vakantieherinnering is superorigineel en we vinden het dan ook een passend aandenken aan onze unieke reis. Achteraf hebben we ook een paar exemplaren laten bijdrukken voor geïnteresseerden die ook langs de Route 66 gaan reizen."

Hoe maak je zelf een eigen vakantie- of reiskrant met Happiedays

Wil jij deze zomer zelf ook een reiskrant maken, maar lijkt een roadtrip door Amerika je een beetje te ambitieus? Geen nood! Er zijn talloze leuke en creatieve manieren om een eigen vakantiekrant te maken, ongeacht waar jij deze zomer naartoe gaat! Ga jij op reis naar Italië? Ga jij een weekendje naar zee? Of blijf je gewoon lekker thuis deze zomer? Dichtbij of veraf, we zijn zeker dat jouw vakantie- of reiskrant even leuk wordt om te maken en te lezen.

Gebruik een blanco of specifiek sjabloon van Happiedays, en gebruik de reiskrant van Finn en Ellis als inspiratie voor je eigen krant. Je kan er tijdens je vakantie geleidelijk aan werken, of achteraf. Traceer je vakantie aan de hand van kaarten (van stad tot stad, strand tot strand, of Starbucks tot Starbucks), de tofste zomerhits, leuke lijstjes van activiteiten (picknick in het park, zwemmen in het meer, eendjes voeren), inspirerende citaten…. En vergeet vooral niet héél veel foto’s toe te voegen. Laat je verbeelding de vrije loop en je zult versteld staan van hoe leuk en creatief je wel kan zijn!