Een unieke uitnodiging voor een verjaardagsfeest: "Alleman gaat achterovervallen!"

Maria kon haar ogen niet geloven toen de verjaardagskrant voor haar 90ste verjaardag in de brievenbus viel. "Zo schoon!" De krant was gevuld met herinneringen en foto's. Een unieke krant voor een uitzonderlijke verjaardag!

De krant diende ook als uitnodiging voor het grote verjaardagsfeest. Een groot feest met iedereen die haar dierbaar is. Een lichtpunt in tijden van corona en een ontzettend leuke verrassing voor Maria.

Dochter Lutgart blikt terug op het maken van deze unieke verjaardagskrant:

"Vorige zomer werd onze meter Maria 90 jaar! Een verjaardag die wel heel speciaal is, en zeker zo middenin de coronaperiode. Op dat moment waren er versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Hierdoor was het toegestaan om tot 50 gasten uit te nodigen in een feestzaal. En de kans om deze speciale gelegenheid samen met vrienden en familie te vieren, gingen we niet laten liggen.”

“Een 90ste verjaardag kan je niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom dacht ik voor de uitnodiging van het verjaardagsfeest om een zelfgemaakte verjaardagskrant van Happiedays, volledig gewijd aan Maria. De gedachte dat alle genodigden zo'n verjaardagskrant in de bus zouden krijgen, deed haar veel plezier. En door deze unieke uitnodiging kon de feestvreugde al vroeger beginnen.”

Lutgart vertrok van een sjabloon op de wesbite en vulde deze aan met eigen beeldmateriaal en teksten. Door de sjabloon te gebruiken kon ze de krant heel vlot maken.

"Op de voorpagina zette ik een reuzegrote profielfoto en paste ik de teksten aan zodat het ontwerp speciaal voor haar werd. In de krant kwamen foto's uit de oude doos en de details van de uitnodiging voor haar verjaardagsfeest. Het was heel gemakkelijk, origineel en ook leuk om te ontwerpen!"

Het werk dat Lutgart erin stak loonde, want de reacties waren lovend: "Alle kinderen, kleinkinderen, de broer en de zus van Maria kregen deze verjaardagskrant thuisbezorgd. Wat een verrassing voor iedereen! Snel na aankomst van de krantjes kregen we van overal positieve reacties. Ze hadden nog nooit zoiets gezien."

Ook de jarige zelf was heel blij met haar unieke uitnodiging voor haar verjaardagsfeest. "Het was aandoenlijk om te zien hoe verwonderd ze was over deze originele creatie!"

feestuitnodiging als verjaardagskrant - Happiedays

Nu nog steeds, enkele maanden na het feest, kijken de jarige en genodigden vaak terug naar de zelfgemaakte verjaardagskrant.

"Na zovele weken ligt bij iedereen het krantje nog steeds klaar om even in te kijken. En ook onze meter toont superfier aan iedereen de unieke uitnodiging die voor haar werd gemaakt! Voor ons was het een topeditie!"