Familie die ver weg woont? De familie Henriet houdt de familiebanden warm met een maandelijks familiekrant.

Gepubliceerd in de rubrieken

We herkennen het allemaal: de kinderen gaan het huis uit en gaan op zoek naar andere oorden. Dan kan het best lastig zijn om contact te houden, wanneer je elkaar niet vaak ziet. Hoe blijf je van elkaar op de hoogte? En hoe houd je de contacten warm? Met WhatsApp, Skype of Outlook kom je ver, maar het kan ook creatiever!

Zo kan je familieleden ook verrassen met een eigen familiekrant in de brievenbus. Lekker old-school en lekker persoonlijk. De kleinkinderen vinden het ongetwijfeld de max! Herinner jij je het nog hoe spannend het vroeger was om post te krijgen? Met een familiekrant vol receptjes, puzzels, mijlpalen en verhalen blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. En door er samen aan te werken versterk je de familiebanden alleen maar verder!

De familie Henriet uit Frankrijk deed het u voor. Hun maandelijks familiekrantje werd al gauw de Echo Côtier gedoopt. En of het groot een succes is!

De familiekrant van de familie Henriet

“Wij hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen (tussen 0 en 11 jaar). Doordat we verspreid zitten over regio Bretagne, Marseille en Parijs, zien we elkaar niet altijd even veel. Daarom leek familiekrant ons een leuke manier om het contact met de familie levend te houden!

De Echo Côtier is een 4-pagina krant met een simpele en speelse opmaak. Het voorpaginanieuws bestaat altijd uit een kort artikel: een interessant weetje (bv. over de oudste bomen ter wereld) of een relevant verslag (bv. over het gebruik van fietsen in het dagelijks leven).

De rest van de pagina’s vullen we op met raadsels, puzzels, tekeningen en nog enkele ludieke rubrieken. Het is de bedoeling dat er voor elk kind en kleinkind minstens één interessante rubriek in de krant staat. Voor onze jongste kleinkind van 9 maand is dit niet altijd mogelijk, maar vanaf 18 maanden is dit zeker te doen.

Al snel kregen we van de kinderen en kleinkinderen de vragen of ze ook zelf een bijdrage konden leveren aan de krant. Zo staan er ik de krant enkele filmsuggesties, moppen en raadsels, en knutselideeën. We hebben zelfs een speciale rubriek toegewijd aan de jongerentaal. De krant wordt verder opgefleurd met foto’s die de kinderen en kleinkinderen ons doorsturen.

De eerste uitgave van de krant was in november 2020. Ondertussen bestaat de Echo Côtier al anderhalf jaar en wordt ze (bijna) maandelijks uitgegeven. ‘Bijna’ maandelijks. Zo staat het ook op de krant geschreven. Want het gebeurt wel eens dat we de krant niet op tijd afkrijgen. En we zetten er vooral geen druk op. Als de krant niet op tijd af is, dan slaan we die maand gewoon over. En dat is ook helemaal niet erg. Ook in de zomervakantie lossen we een korte pauze in.

De Echo Côtier is ondertussen een vaste waarden geworden in de familie. De kinderen en kleinkinderen kijken er elke keer opnieuw naar uit. En als de krant even op zich laat wachten komen de kleinkinderen al gauw aan onze deur kloppen: “Zeg, wanneer komt de volgende Echo Côtier?” En hun enthousiasme doet ons veel plezier!”

De familie Henriet maakt een maandelijks familiekrant - Happiedays
De L'Echo Côtier is het maandelijks familiekrantje van de familie Henriet
De familiekrant staat voor puzzels, grappen en verhalen - Happiedays
Vol puzzels, grappen en verhalen
De familie Henriet werken samen aan het maandelijks familiekrantje - Happiedays
Waar iedereen aan bijdraagt