Bundel je lekkerste recepten in een eigen receptenkrant

Het komt je misschien bekend voor: Je bent een echte keukenprinses of barbecueheld en bent constant op zoek naar nieuwe recepten: in online artikelen, in culinaire tijdschriften, in kookboeken van Jeroen Meus of in de oude notitieboekjes van je oma.

Die recepten bewaar je op krantenuitknipsels, tabbladen op je computer, screenshots op je gsm of gewoon in je hoofd. Niet bepaald overzichtelijk. Maar het kan anders!

Met een eigen receptenkrant bewaar je je lievelingsrecepten op een originele en creatieve manier! Bewaar al je favoriete recepten, voor jezelf en vrienden en familie. De voordelen?

  • Het is overzichtelijk! Door je recepten in een eigen krant te bundelen, houd je ze op één plek bij elkaar. Van mama’s pasta pesto tot de overheerlijk brownies van je oma, iedereen heeft recepten die ze keer op keer willen maken. Handig dus om ze allemaal samen te bundelen.
  • Je kan je recepten beter gaan organiseren. Zo kan je ervoor kiezen om verschillende receptenkranten te maken die de focus leggen op een bepaald thema. Bijvoorbeeld: desserten, vegetarische gerechten, lokale recepten van een bepaald land, een speciaal dieet, of een specifiek ingrediënt.
  • Je kan het personaliseren. Met foto’s, notities en leuke anekdotes geef je een ludieke en persoonlijke draai aan je receptenboek. Waar heb je dit recept gevonden? Wanneer heb je dit gerecht voor het eerst klaargemaakt? Waar doet dit gerecht jou aan denken? Zo deel je niet enkel je recepten, maar vertel je ook een verhaal.
  • Wie al een stapje verder zit, kan in zo’n receptenkrant ook zijn of haar eigen recepten kwijt. Experimenteer je graag in de keuken en heb je eindelijk hét perfecte recept gevonden voor je glutenvrije quiche? Snel ergens vastleggen voor je het vergeet! De receptenkrant kan je dan ook gemakkelijk delen om vrienden en familie te inspireren.
  • Het is een uniek cadeau voor familie en vrienden. Een receptenkrant is een leuke manier om je kookkunsten met anderen te delen en om anderen te inspireren. Of verras iemand met een krant met speciaal voor hem or haar geselecteerde recepten, of met recepten voor een bepaalde gelegenheid, zoals bij Halloween of Kerst.

 

Een eigen receptenkrant is de leukste manier om je favoriete recepten te bewaren. Door deze verder te personaliseren met foto’s en anekdotes verzamel je niet alleen je lekkerste recepten, maar ook je leukste herinneringen. En hoe leuk is het wel niet om een stapeltje kranten te verzamelen met je lekkerste recepten!

Bewaar je recepten met one receptenkrant-sjabloon - Happiedays
Ga aan de slag met ons nieuw sjabloon voor jouw kookkrant