Tips en tricks voor een gepersonaliseerde pensioenkrant

Gepubliceerd in de rubrieken

Een pensioen is een keerpunt. Het is de start van een nieuw hoofdstuk in iemand zijn leven. Laat deze mooie gebeurtenis niet onopgemerkt voorbijgaan en zet je collega, werknemer, werkgever, vriend of familielid eens extra in de bloemetjes. Leg de mooiste verhalen uit zijn of haar carrière vast in een gepersonaliseerde pensioenkrant.

Maak van jouw krant een origineel afscheidscadeau

Een gepersonaliseerde krant is een leuk afscheidscadeau en een mooie manier om een collega te bedanken voor zijn jarenlange inzet. Een doos pralines of fles champagne zijn leuke cadeaus, maar zijn ook minder persoonlijk. Een met een traditionele kaart ben je snel beperkt in ruimte. Een gepersonaliseerde pensioenkrant is daarom een ideaal afscheidscadeau: het is origineel, persoonlijk, betekenisvol en biedt voldoende ruimte om je collega uitgebreid te bedanken.

Werk samen met andere collega’s om van jouw krant een uniek afscheidscadeau te maken Een pensioenkrant biedt de mogelijkheid om terug te blikken op de mooiste momenten uit de carrière van je collega. Laat de collega’s aan het woord die een bijdrage willen leveren en schrijf samen een uniek verhaal dat jullie kunnen bewaren. Een gepersonaliseerde pensioenkrant is een mooie herinnering aan een nog mooiere tijd!

Bij Happiedays kan je een gepersonaliseerde pensioenkrant maken een collega, werknemer, vriend, familielid... Hier zijn alvast enkele leuke ideeën voor een origineel afscheidscadeau:

 • Pensioen wensen

Woorden van dank staan centraal in deze unieke bedanking. Brainstorm samen over wat jullie willen zeggen en zet het op papier.

 • Wat nu?

Je kan aanhalen waar er nu allemaal tijd voor is. Of geef onmiddellijk aan dat jullie in de zomer opnieuw zullen samenkomen. Met een concrete afspraak hebben jullie meteen al iets om naar uit te kijken. Woorden die volgens ons zeker niet mogen ontbreken in een pensioenkrant zijn rusten, ontspannen, relaxen, genieten…

 • Een pakkende afsluiter

Sluit je krant af met een mooie boodschap zoals ‘We zullen je missen!’. Vergeet op het einde ook niet de namen van alle collega’s te vermelden, eventueel met een extra vermelding van wie meewerkte aan de krant.

 • Grappige foto’s van het team

Maak enkele leuke foto’s met jullie team. Iedereen kan bijvoorbeeld een portret van de gepensioneerde voor het gezicht houden. Ongetwijfeld een grappig resultaat!

 • Wees creatief!

De bovenstaande tips dienen enkel als richtlijn voor jouw gepersonaliseerde pensioenkrant. Maar er zijn enorm veel mogelijkheden, dus laat je creativiteit vooral de vrije loop. Maak bijvoorbeeld een grappig ontwerp waarin je fantaseert over wat allemaal mis zal gaan bij het vertrek van je collega. Iedere werknemer vervult een beroepsfunctie en enkele sociale rollen in de werkomgeving. Belicht enkele eigenschappen die jouw collega typeren en verwerk ze in je zelfgemaakte krant!

Maak een gepersonaliseerde pensioenkrant online - Happiedays
Een pensioenkrant is een mooi afscheidscadeau
Maak een gepersonaliseerde pensioenkrant online - Happiedays
Haal de leukste herinneringen met je collega op
Maak een gepersonaliseerde pensioenkrant online - Happiedays
En wens hen het beste toe voor dit nieuw hoofdstuk in hun leven

Maak van jouw krant een unieke uitnodiging naar pensioenfeest

Geef je met de collega’s of als organisatie een feest voor iemand die met pensioen gaat?  Of misschien organiseer je als gepensioneerde zelf een feest? Bij de politie, in het onderwijs of zelfstandig… Iedereen verdient een mooi afscheid. Nodig je gasten op het feest uit met een krant en je hebt ongetwijfeld meer aanwezigen. Een gepersonaliseerde pensioenkrant origineel en uniek idee waarbij de gepensioneerde extra in de kijker staat. De betrokkenheid van de lezer bij een persoonlijke krant stijgt. Je hebt dus meer kans dat iedereen erbij zal zijn. Met onze online kranten-editor heb je eindeloos veel mogelijkheden om zelf je kranten te ontwerpen.

Checklist voor jouw uitnodiging:

 • Tijdstip: Het belangrijkste om op jouw uitnodiging te vermelden, is de datum en het aanvangsuur van het feest.
 • Locatie: Waar zal het feest gevierd worden? Naast het vermelden van het adres waar het feest plaatsvindt, kan je hier ook een routebeschrijving of enkele praktische mededelingen meegeven.
 • Bevestiging: Hoe bevestigen je gasten dat ze erbij willen zijn? Per mail, sms, of telefoon?
 • Concept: Organiseer je een hapje, drankje, diner of dansfeest? Tip: licht een tipje van de sluier, maar geef nog niet alles prijs
 • Cadeautip: Geef een cadeautip mee en laat iedereen weten waar je hard voor spaart. Je kan ook op een ludieke manier aangeven welke cadeaus je liever niet krijgt.
 • Thema/dresscode: Geef je een themafeest of werk je met een specifieke kleur? Dat kan je perfect weergeven in je verjaardagskrant. Met wat foto’s en extra informatie houd jouw gepersonaliseerde pensioenkrant iedereen goed op de hoogte en wordt het gegarandeerd een knalfeest.

Wil je er zeker van zijn dat je niets belangrijks vergeet? Bekijk dan zeker eens onze uitgebreide checklist voor je pensioenfeestuitnodiging!

Wil je ook een gepersonaliseerde pensioenkrant maken voor je man, vrouw, vriend, vriendin, mama, papa, kind, collega? Ga onmiddellijk aan de slag met onze talrijke krantensjablonen. Dankzij onze gemakkelijke online editor en de vele sjablonen die voor je klaar staan, ga je heel snel aan de slag. Bekijk zeker ook onze blogs, themapagina's, sjablonen en pinterest pagina voor meer creatieve tips en tricks die van jouw afscheidscadeau een groot succes maken!