Samen met je kinderen een krant maken voor Sinterklaas

Gepubliceerd in de rubrieken

Hij komt, hij komt! De lieve, goede Sint is bijna terug in het land. En dat zullen alle mama’s en papa’s geweten hebben. Sinterklaas is bij kinderen namelijk hét hoogtepunt van het jaar. In de aanloop naar Sinterklaas wordt er nooit met meer enthousiasme geknutseld, getekend en gezongen. Lore zoekt elk jaar een leuke manier om haar kinderen te verrassen. Dit jaar deed ze dat met een krant voor Sinterklaas.

Een krant maken voor Sinterklaas is een leuke verrassing voor je kinderen - Happiedays
De Sint houdt ook van cadeautjes en geeft in de krant enkele leuke teken-, kleur- en knutselopdrachten mee!

Waarom een krant maken voor Sinterklaas?

Zoals alle andere kinderen in België, zijn de kinderen van Lore zot op Sinterklaas! Daarom zoekt Lore elk jaar een leuke manier om ze te verrassen. Dit jaar dacht ze aan een brief van Sinterklaas… maar niet zomaar een brief, natuurlijk! Iets waaraan de kinderen veel plezier zouden beleven. En wat is er voor kinderen leuker dan in de brievenbus een krant ontvangen die door de Sint zelf werd opgestuurd! Een krant maken voor Sinterklaas leek haar een geknipt idee!

Wat staat er allemaal in de krant voor Sinterklaas?

“Een krant maken voor Sinterklaas kan gemakkelijk met een leuk en creatief concept. Het concept van deze krant was als volgt: Op het moment van schrijven, zit Sinterklaas op de boot van Spanje op weg naar België. Hij kondigt zijn aankomst aan in Antwerpen en vraagt of de kinderen hem daar ook komen begroeten. De Sint vertelt over zijn reis en over de drukke weken die hem voor de boeg staan. Hij belooft om de kinderen een bezoek aan school te brengen en verzekert hen dat Zwarte Piet dit jaar opnieuw veel lekkers bijheeft.

Maar de Sint houdt ook van cadeautjes krijgen en geeft de kinderen daarom enkele leuke opdrachten mee. De krant voor Sinterklaas bevat onder anderen:

  • Kleuropdrachten: met de vraag om de kleurplaten van Zwarte Piet en Slecht-Weer-Vandaag in te kleuren, zodat Zwarte Piet deze thuis in zijn kamer kan ophangen.
  • Tekenopdrachten: met de vraag om een tekening te maken van het huis, zodat de Sint deze zeker niet voorbijrijdt.
  • Knutselopdrachten: met de vraag om leuke versieringen en slingers te maken, zodat het huis er feestelijk uitziet wanneer de Sint langskomt.
  • Zangopdrachten: met de vraag om de lievelingsliedjes van de Sint te oefenen en de avond voor zijn bezoek met volle borst voor te dragen.

Ten slotte vraagt de Sint om ook een brief te schrijven. Hiervoor heeft hij achteraan de krant voldoende plaats gelaten. De kinderen mogen schrijven of ze dit jaar braaf zijn geweest en mogen aangeven welke cadeautjes ze graag willen ontvangen. Als de kinderen de krant voor Sinterklaas vervolgens bij hun schoen leggen, beloven de Sint en Zwarte Piet zeker hun best doen om deze cadeautjes ook te bezorgen!”

Een gepersonaliseerde krant maken voor Sinterklaas

“Een leuke bonus bij een krant maken voor Sinterklaas bij Happiedays, is dat je de kranten kan personaliseren. In de brief van Sinterklaas, noemt hij de kinderen dan ook bij naam én geeft hij met specifieke voorbeelden ook aan hoe braaf ze dit jaar wel geweest zijn. Je kan je inbeelden dat zo’n personalisatie in een krant voor Sinterklaas alleen maar toedraagt aan de magie van de Sint, want Sinterklaas weet natuurlijk alles!”

Maak op Happiedays je eigen Sinterklaaskrant

“Een krant maken voor Sinterklaas was superleuk! De kinderen waren door het dolle heen toen ze de kranten in de brievenbus zagen liggen. Op vraag van de Sint hebben ze de verschillende opdrachten met heel veel plezier volbracht. Het was bijzonder mooi om te zien! Een krant maken voor Sinterklaas is zeker de moeite waard!”

Wil je net zoals Lore ook een krant maken voor Sinterklaas? Happiedays heeft nog leuke ideeën voor het maken van een Sinterklaaskrant. Ben je nog opzoek naar leuke kleurplaten, spelletjes, en gedichtjes voor jouw krant voor Sinterklaas? Neem dan zeker een kijkje op onze Pinterest pagina.

Met onze tips en tricks heb je meteen een mooie krant voor Sinterklaas om bij je schoen te leggen! De Sint zal ongetwijfeld trots op je zijn als je dit allemaal voor elkaar krijgt. En dat levert misschien een extra cadeautje op, want de Sint houdt van creatieve kinderen!