Oproep aan de leiding: verras jouw kampgenoten met een kampkrant!

Gepubliceerd in de rubrieken

Ga jij binnenkort op sportkamp, zeilkamp, taalkamp, jeugdkamp, turnkamp? Liedjes zingen rond het kampvuur, dansen op je favoriete nummers of kajakken op het meer… er valt heel wat de beleven op kamp en je leeft er dan ook een heel jaar naar toe. Maar hoe je het ook draait of keert, het kamp is altijd veel te snel voorbij en voor je het weet is het weer tijd om afscheid te nemen.

Wanneer je terug thuis bent heb je heimwee naar je vrienden, leiding en leuke momenten van op kamp. Maar enkele dagen later krijg je in je brievenbus een kampkrant! Een krant vol leuke herinneringen, foto’s en anekdotes. En plots beleef je die mooie momenten helemaal opnieuw!

Maak je eigen kampkrant - Happiedays
Kajakkamp
Maak je eigen kampkrant - Happiedays
Klimkamp

Zelf een supercool kampkrant maken

Wil je zelf ook een kampkrant maken om jouw kampgangers te verrassen, maar weet je niet goed hoe je daar nu juist aan moet beginnen? Geen paniek! Wij geven je hier enkele leuke tips mee of van jouw krant zowel visueel als inhoudelijk iets super leuks en origineel te maken. Jouw kampkrant is in een handomdraai klaar! Je kan best op voorhand al over je krant nadenken en het ontwerp vastleggen. Zo weet je op kamp waar je allemaal moet opletten en kan je in die optiek foto’s nemen.

Kies een leuk thema om jouw krant mee op te fleuren

Op onze website, vind je een heel aantal ontwerpen en sjablonen terug die je bij het maken van jouw kampkrant een vliegende start geven. Of geef jezelf carte blanche met een blanco sjabloon en zet jouw kampkrant helemaal naar jouw hand. Kies dan eerst een thema als rode draad voor jouw kampkrant.

Geniet na van jouw kampervaring door het hoofdthema van jouw krant te spiegelen aan dat van jouw kamp. En laat hiermee vooral jouw verbeelding de vrije loop. Maak jij een krant voor een safarikamp bijvoorbeeld? Geef dan het kamp programma weer in de vorm van een wegenkaart, wijs elk kind een totemdier toe en gebruik veel dierenprints als motief van jouw kampkrant.

Je kan zo op simpele en creatieve wijze talloze leuke ideeën bedenken om jouw krant vorm te geven en zo tot een speelse, unieke en gepersonaliseerde kampkrant te komen.

Haal voor jouw leukste en zotste kampverhalen boven

Heb jij het visueel ontwerp van jouw krant al helemaal voor ogen? Dan ben je helemaal klaar om jouw kampkrant te maken. Maar wat moet er allemaal in staan? Wij sommen alvast een aantal leuke ideeën voor jou op.

  • Blik terug op de voorbije dagen met een uniek verslag van het kamp. Geef in jouw verslag een overzicht van de leukste kampactiviteiten! Zwemmen, zingen, dansen, zeilen, schilderen… jullie hebben jullie vast allemaal superhard geamuseerd. Voeg ook grappige anekdotes toe aan je verslag, zoals toen Catho haar kano omsloeg en zij het water viel of toen Ruben een wereldgoal maakte tijdens een wedstrijdje voetbal. Maak jouw kampkrant zo persoonlijk en zo leuk als je kan!
  • Vergeet zeker niet om leuke sfeerfoto’s aan jouw kampkrant toe te voegen. Maak een mooie fotoreportage en sluit af met een gigantische groepsfoto.
  • Maak een Top 10 lijst met de leukste kampliederen. Op kamp wordt er altijd veel gezongen. Hoe harder, hoe beter natuurlijk!
  • Voeg in jouw kampkrant een overzicht van alle kampgangers met naam en foto. Om het nog leuker te maken, kan je als leiding je leukste herinnering aan die persoon bijschrijven.
  • Maak tenslotte nog een reportage over de slotfuif. De laatste avond op kamp is altijd de leukste. Wie had de coolste dansmoves? Wie had er voor de versiering gezorgd? Op welke liedje werd er het hardst gedanst en meezongen? Blik terug op die avond met leuke sfeerfoto’s en grappige anekdotes.

Met een kampkrant vol fijne herinneringen, foto’s en anekdotes beleef je die mooie momenten steeds opnieuw! Zo kan je elke dag terugdenken aan die “happiedays”.

Maak je eigen kampkrant - Happiedays
Surfkamp
Maak je eigen kampkrant - Happiedays
Fotografiekamp
Maak je eigen kampkrant - Happiedays
Danskamp

Extraatje! Personaliseer jouw krant voor een echte verrassing op maat

Een kampkrant is sowieso al een superleuk idee! Maar het kan nog leuker! Met Happiedays kan je je kampkrant ook volledig personaliseren en zo elk lid een aangepaste krant toesturen die op maat gemaakt is. 

Een gepersonaliseerde krant maakt jouw kampervaring helemaal af! Wijd een deel van jouw krant helemaal toe aan de ontvanger. Wat voeg je als leiding allemaal toe?

  • Persoonlijke hoogtepunten
  • Leukste eigenschappen
  • Toffe sfeerfoto’s
  • Persoonlijke afscheidsberichtjes

Pas elke kampkrant zo aan dat iedereen zijn eigen gepersonaliseerde exemplaar ontvangt. Zo maak je bij Happiedays kranten die stuk voor stuk uniek zijn!

Een krant maken voor de jeugdbewegingen, sportkampen of speelpleinwerkingen

Wil je jouw leden graag verrassen met een zelfgemaakt krantje? Happiedays wil alle jeugdbewegingen, sportkampen en speelpleinwerkingen de kans geven om op een originele en creatieve manier contact te houden met hun jongeren. Daarom lanceren wij in samenwerking met Genscom een tijdelijke actie om jongeren te verrassen met een eigen jeugdkrant. Met onze kant-en-klare sjablonen is een jeugdkrant maken nooit zo simpel geweest. Wij drukken en verzenden deze individueel of per pak, vanaf 15 exemplaren. En voor slechts €3,5 per krant. Ontdek deze actie op krantjesmaken.be

maak je eigen jeugdkrant - Happiedays
Ontdek met onze nieuwe actie hoe je leden kan verrassen met een eigen jeugdkrant

Heb je liever meer keuzemogelijkheden? Dan kan je altijd terecht op Happiedays. Hier heb je keuze uit talrijke sjablonen. En met onze #blijfinuwkot-krant vind je ook een kant-en-klaar krantensjabloon vol wandeling, quizzen, oefeningen, moppen en recepten. Je doet er je leden ongetwijfeld een groot plezier mee!

 

Herbeleef je kampervaring met een uniek en origineel kampkrant. Het wordt ongetwijfeld een prachtig eindresultaat. Creatieve duizendpoten, ga jullie gang!