Een communiekrant van de communicant! Maak je eigen communie- of lentefeest uitnodigingen en bedanking in stijl!

Gepubliceerd in de rubrieken

Heb jij ook een communie- of lentefeest dit jaar? Een ding hebben we gemeen: het moet een onvergetelijk moment worden! Geef je communie- of lentefeest een extra toets met een unieke communie uitnodiging, bedankje, of kaart en maak zelf een communiekrant.

Kies een thema voor jouw lentefeest- of communiekrant

Happiedays biedt een aantal ontwerpen en sjablonen aan die je kan gebruiken, maar je kan ook zelf aan de slag gaan en een communiekrant ontwerpen die je volledig naar jouw hand zet. Kies een thema als rode draad voor jouw communiekrant.

Er zijn boordevol leuke ideeën die als hoofthema van jouw communiekrant kunnen dienen. Denk bijvoorbeeld aan een hobby van je zoon of dochter, een leuk motief (bv. strikjes of ballonnen), een bepaald kleur of een tof figuurtje. Samen met jouw zoon of dochter bedenken jullie wellicht nog leuke ideeën om jouw krant een speelse uitstraling te geven en zo een unieke, gepersonaliseerde communiekrant te bekomen.

Laat je kind zelf zijn of haar eigen lentefeest- of communiekrant maken

Eens je een hoofdthema voor jouw communiekrant in gedachten hebt, kan je aan de slag. Kies Happiedays! Het is absoluut niet moeilijk! De online editor is een zeer eenvoudige tool waar je makkelijk jouw krant mee in mekaar steekt. Zowel jong als oud kan op een eenvoudige manier een eigen krant maken en je hoeft geen grafische kennis te hebben om ermee te werken.

Je kan je kind de kans geven om zelf zijn communie uitnodiging, kaart of bedankje te maken zoals hij of zij wil en werk het eventueel samen af. Op die manier geef je hen de kans om een uniek exemplaar te creëren. Stel je eens voor hoe trots ze achteraf dan wel niet zijn met hun eigen communiekrant!

Wat schrijf je allemaal in een lentefeest- of communiekrant?

Je hebt het ontwerp van jouw krant voor ogen en je hebt ondertussen al samen met jouw kind de online editor van Happiedays verkent. Je bent dus helemaal klaar om jouw communiekrant te maken. Maar wat moet er allemaal in staan? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar wij sommen alvast onze ideeën op voor in jouw communiekrant.

Maak je een krant vóór het lente- of communiefeest? Maak er dan een originele uitnodiging van!

  • Leef in jouw communiekrant toe naar de grote dag en zet hierbij jouw zoon of dochter centraal. Maak bijvoorbeeld een exclusief interview met je dochter of zoon. Hier werk je best met een vraag- en antwoordstructuur om het overzichtelijk te houden. Die vragen kunnen gaan over de voorbereidingen van de eucharistieviering, zijn of haar verwachtingen van de grote dag, of de cadeautjes die hij of zij graag wil.
  • Schrijf in jouw communiekrant het programma neer van de dag met alle praktische info (de eucharistieviering, het feestdiner, het communiefeest…) zodat je gasten weten waar ze moeten zijn en wat er verwacht wordt.
  • Ontwerp een unieke menukaart of maak gebruik van het reeds voorgesteld sjabloon op de website van Happiedays. Zo dient jouw communiekrant ook nog eens als leuke tafeldecoratie!
  • Laat jouw zoon of dochter een persoonlijk bedankje schrijven voor meter of peter. Met enkele mooie communie teksten, gedichten en foto’s heb je al snel een leuk bedankje klaar. 

Wil je zeker zijn dat je geen belangrijke informatie vergeten bent? Bekijk dan zeker eens onze checklist voor je unieke uitnodiging!

Maak je een krant na het lente- of communiefeest? Maak er dan een unieke bedanking van!

  • Blijk terug op deze bijzondere dag met een uniek verslag van de communieviering en eventueel ook van de voorbereiding. In het verslag van jouw communiekrant komen enkele foto’s van de groep, een beschrijving van de sfeer, de gezongen liederen en voorgedragen teksten of gedichten tijdens de viering. Je kan in jouw communiekrant ook een overzicht toevoegen van alle vormelingen met naam en foto. Hierdoor kan iedereen zich blijvend herinneren wie deze dag zo bijzonder maakte.
  • Vergeet ook zeker niet om bepaalde mensen te bedanken: de catechisten en medewerkers voor hun bijdrage en deelname aan deze viering, de meter en peter voor de prachtige dag, en alle uitgenodigde die deze speciale dag hebben bijgewoond.
  • Maak een mooie fotoreportage van jouw feest en bedank de aanwezigen voor het superleuke feest!
Maak je eigen communie- of lentefeestkrant - Happiedays
Vergeet zeker de communiefoto's niet!
Maak je eigen communie- of lentefeestkrant - Happiedays
Kies een leuke thema voor jouw communiekrant

Vergeet zeker je communiefoto’s niet!

Of je je communiekrant nu voor vóór of na het lente- of communiefeest maakt, een ding is zeker: er mogen zeker geen foto’s ontbreken! Je hebt hier uiteraard de keuze om te werken met een professionele fotograaf, iemand uit je vriendenkring of doe het gewoon zelf. Een fotoreportage van de viering en feest maakt jouw krant alleen maar leuker. Iedereen was dan ook weg van de communiejurk van jouw dochter! 

Personaliseer jouw communiekrant

Met Happiedays kan de uitnodigingen en bedankjes ook volledig personaliseren en zo elke gast een andere aangepaste krant toesturen met zijn of haar naam op de voorpagina. Dient jouw communiekrant als uitnodiging? Voeg er dan een gepersonaliseerde routebeschrijving aan toe. Dient ze als bedanking? Zorg dan dat er voldoende foto’s in jouw krant staan van jouw gast samen met de communicant. Zo maak je bij Happiedays kranten die stuk voor stuk uniek zijn en dat is bovendien helemaal niet duur.