Bedankingskrant toont hart voor het personeel uit de woonzorgcentra

Een leuke krant maken om het personeel van een woonzorgcentrum te bedanken voor hun enorme inzet tijdens de coronacrisis? Samen met nog enkele familieleden zette Eddy met een zelfgemaakte bedankingskrant de eerste stappen naar een warme bedankingsactie voor de personeelsleden van WZC Sint-Mathildis in Boechout. Wij volgden in hun spoor.

maak een bedankingskrant voor de woonzorgcentrum - Happiedays

Op zoek naar een origineel aandenken voor de personeelsleden

“Dat het zorgpersoneel de helden zijn van het coronacrisis weten wij allemaal. En in de woonzorgcentra is de appreciatie bij de bewoners en familieleden is dan ook enorm! Het applaus en de witte lakens was er al, maar wij merkten dat familieleden ook manieren zochten om hun waardering persoonlijk te uiten – vaak met kleine attenties zoals bloemen en chocolaatjes. Tijd voor een gecoördineerde bedankingsactie dachten wij.”

“We besloten om voor iedere medewerker een pakketje samen te stellen met allerlei verwennerijtjes (verzorgende handgel, chocolaatjes…) En of ze dat verdiend hebben! Maar we zochten ook een leuke manier om onze appreciatie te uiten met een origineel aandenken. Een bedankingskrant van Happiedays was de geknipte oplossing!”

Een bedankingskrant maken op Happiedays

“We kwamen bij Happiedays terecht via de actie Granniedays waarmee een aantal familieleden een krant vol familienieuws en foto’s maakten voor ouders en grootouders in het woonzorgcentrum. Zelf maakte ik ook enkele familiekrantjes voor mijn schoonouders.”

“Ik vind het een makkelijk systeem om mee te werken en was dan ook gemotiveerd om dit voor iedereen te maken. Op de website staan veel sjablonen klaar waarmee je direct aan de slag kan! We kozen er eentje uit en voegden daarna onze eigen tekst en beelden toe. Ik bestelde eerst twee proefexemplaren en na enkele aanpassingen volgde de rest! Heel leuk om te doen en bovendien valt ook de prijs reuze mee!”

“Met onze zelfgemaakte bedankingskrant konden we uitgebreid te tijd nemen om alle personeelsleden te bedanken voor hun enorme inzet! Van de verpleging tot de poetsdienst over tot de nachtploeg… stuk voor stuk zijn het supermensen! Ook de bewoners krijgen dit krantje als aandenken!”

Emotionele reacties op het bedankingsmoment

In het grootste geheim bereidden enkele families de bedankingsactie voor. Ze maakten spandoeken en tekenden een groot hart op de parking. De personeelsleden werden uit het woonzorgcentrum gehaald en op een daverend applaus ontvangen. Iedere medewerker ontving een rugzak met een verzorgende handgel, chocolaatjes en… een bedankingskrant.

“Het liefst van al waren we met alle families tegelijkertijd afgezakt en hadden we een ketting rond het woonzorgcentrum gevormd om jullie letterlijk te omarmen. Helaas kan dit niet door de coronamaatregelen. Laten we hopen dat we tegen het einde van het jaar onze geliefden mogen omarmen in het wzc. Daar kijken we echt wel naar uit." – Willy

Het respect voor het verzorgend personeel en de directie is groot. Ze hebben echt wel alles in het werk gesteld om de familieleden te verzorgen. Het personeel is zichtbaar geëmotioneerd door deze warme actie.

“We hebben er echt alles aan gedaan om het virus uit het wzc te houden. Het personeel is heel voorzichtig in de contacten, zowel binnen als buiten het woonzorgcentrum. We hebben ook steeds onze deuren opengehouden, toch voor de families van mensen die aan het einde van hun leven waren. Deze actie doet natuurlijk heel veel deugd! Je voelt het respect van de families, ook al duurt het allemaal lang.” – Coördinator bewonerszorg

maak een bedankingskrant voor de woonzorgcentrum - Happiedays
Daverend applaus voor de personeelsleden uit het woonzorgcentrum
maak een bedankingskrant voor de woonzorgcentrum - Happiedays
Hartverwarmende boodschappen
maak een bedankingskrant voor de woonzorgcentrum - Happiedays
Zelfgemaakte bedankingskrantjes

Na de moeilijke en uitdagende afgelopen maanden dient dit hartverwarmend initiatief als een hart onder de riem voor alle zorgverleners en de directies, hier in Sint-Mathildis en bij uitbreiding in alle andere woonzorgcentra! En ja, zo’n bedankingskrant voor alle personeelsleden en bewoners doet deugd. Wij waren er getuige van!