10 alledaagse rubrieken in de krant omgetoverd tot het ultieme valentijnscadeau

Op Valentijnsdag is het de gewoonte je lief een cadeau te geven. Steeds meer koppels kiezen er tegenwoordig voor om zelf een cadeau te maken in plaats van er een te kopen. De reden daarvoor ligt voor de hand.  Elkaar zelfgemaakte cadeaus geven is superromantisch! Het betekent immers dat iemand lang en hard heeft nagedacht over wat jij leuk zou vinden, en de tijd heeft genomen om het dan nog zelf te maken ook. Verrras daarom jouw lief dit jaar met een superromatisch zelfgemaakte cadeau van Happiedays!

 

Een valentijnskrant is het ideale zelfgemaakte valentijnscadeau! Het is origineel, uniek, romantisch, en zéér persoonlijk. Zo zou je alle pagina’s van je krant kunnen vullen met alle redenen waarom je je lief zo graag ziet. Maar hoe doe je dat nu juist? Want er zijn heel wat manieren om iemand te laten weten dat je hem of haar graag ziet. De vraag is dus: hoe maak je van een alledaagse krant het ultieme valentijnscadeau? Wij hebben het antwoord!

Bij elk van de 10 meest voorkomende rubrieken van een alledaagse krant geven we tips over hoe je er een romantische draai aan kan geven voor jouw valentijnskrant. Met deze creatieve trucs maak je van jouw alledaagse krant een spetterende liefdesverklaring. Bekijk ze hier:

1. Het belangrijkste nieuws

Bij deze rubriek ligt een en ander voor de hand. Het belangrijkste nieuws uit jouw valentijnskrant is natuurlijk dat het Valentijnsdag is, en dat je je lief graag ziet! Gebruik deze rubriek dus om je lief een gelukkige Valentijnsdag te wensen en om hem of haar duidelijk te maken hoe groot jouw liefde is. Je kan er natuurlijk ook een valentijnsgedicht bij plakken, of de tekst van jouw favoriete liefdeslied. En vergeet vooral niet om er ook enkele leuke foto’s van jullie tweetjes aan toe te voegen.

2. Interviews

Uitgebreide en exclusieve interviews die hun licht laten schijnen op een actueel debat, zijn ook zo’n typisch onderdeel in kranten. Ook jij kan een valentijns-geïnspireerd interview toevoegen aan jouw krant. Als je wil kan je zelfs voor zowel de interviewer als voor de geïnterviewde spelen, en je zelf blootgeven op de indringende vragen van jezelf als ‘onderzoeksjournalist’: “Wanneer wist je voor het eerst dat je verliefd was op Thomas?” of “Welke vervelende gewoontes van Sara was je liever kwijt dan rijk?”

3. Het weer

Geef een alledaagse weersvoorspelling op ludieke wijze een valentijns-geïnspireerde touch. De weersvoorspelling van jouw valentijnskrant kan immers zo uitgebreid en zo creatief zijn als je zelf wil. Verwacht jij misschien “zware liefdesbuien met 80% kans op gezellig samen voor de tv liggen”? Of wordt er eerder “3 tot 5 centimeter aanbidding voorspeld, met in de loop van de namiddag een stevige liefdesopwelling met een snelheid van zowat 40km per uur?”

4. Cultuur

In plaats van een recensie over de laatste nieuwe film van Quentin Tarantino of een overzicht van de Top 10 jazz albums van het afgelopen jaar, valt er wel wat anders te bedenken voor jouw valentijnskrant. Schrijf een recensie over jullie eerste date of over jullie eerste citytrip samen, en bekroon de herinnering met vijf sterren. Of je maakt er een Valentijns-Top 10 van, met “10 redenen waarom ik van je hou” en “10 tips voor een romantisch avondje thuis”.

5. Lezersbrieven

Het is niet omdat een valentijnskrant geen diepzinnige onderwerpen behandelt, dat je deze rubriek achterwege mag laten. Ga voor een superromantisch Valentijnsalternatief en gebruik deze rubriek om zo’n lekker ouderwetse liefdesbrief te publiceren. Of publiceer een keuze uit al die sms’en, e-mails, Whatsapp berichten en Facebook chats die je ooit aan je lief verstuurde en waarvan je nog steeds een kopie bewaart in je gsm. 2 kopies hebben is trouwens heel wat veiliger als je ze nog lang wil blijven bewaren.

6. Kortingsbonnen

In kranten vind je soms ook bonnen voor kortingen op een of ander product.  “25% korting op je volgende aankoop van een fles cola” klinkt niet bepaald romantisch, maar jij kan wel een leuke bon bedenken voor Valentijnsdag. Een bon voor drie liefdevolle kussen, een gezellig avondje thuis, een massagebeurt of een romantisch dinertje maakt van jouw valentijnskrant twee cadeaus in één!

7. Reclame

Aan reclame valt niet te ontkomen, ook niet in een krant. In jouw eigen krant hoeft de reclame echter niet vervelend te zijn. Maak in jouw valentijnskrant een reclame voor jezelf als “het perfecte lief”.  Maak een lijst van je beste, leukste en schattigste eigenschappen als liefdespartner. Kies vooral die eigenschappen waarvoor je lief je graag ziet.

8. Strips

Weet je nog hoe je als kind een krant vastnam en direct doorbladerde naar de strips? Wij anders wel! Hou ook in deze rubriek de valentijnsfeer erin met een strip speciaal ontworpen voor Valentijnsdag. Catana strips heeft een aantal superschattige exemplaren die zeker passen in jouw valentijnskrant… Of kies voor een op Valentijnsdag geïnspireerde strip van Garfield als je het ludieker wil houden.

9. Opiniestukken

Maak van het opiniestuk in jouw valentijnskrant iets leuks. Je kan vast wel putten uit een reeks van onderwerpen waarover jullie het toch niet helemaal eens zijn of die wel eens aanleiding geven tot controverse. Dit is je kans om er luchtig en ludiek over te doen, met titels “De stinkvoeten van Matthias. Waarom ze mij toch niet afschrikken” of “De waarheid over de kookkunsten van Julie onthuld.”

10. Sport

Sport en romantiek gaan toch niet samen? Of wel? Als je creatief genoeg bent, zijn er eigenlijk veel toffe manieren om de twee te combineren in jouw valentijnskrant. Zo kan je een artikel maken over de favoriete voetbalclub van jouw lief, met alles wat je je lief al (te) vaak over die club hebt horen zeggen, om vervolgens de naam van de club systematisch te vervangen door jouw naam! Met het verbinden van twee dingen waarvan je lief veel houdt, bereik je niet alleen een leuk, maar ook supergrappig resultaat. Succes verzekerd!

Maak je eigen valentijnskrant - - Happiedays
Maak je eigen valentijnskrant - - Happiedays

Daarmee is bewezen dat je met een beetje creativiteit heel wat leuke dingen kan verzinnen die van jouw eigen krant het ultieme valentijnscadeau zullen maken! Je eigen valentijnskrant maken wordt superleuk!

 

Maak zelf een krant voor Valentijn

Je hoeft niet alle rubrieken te gebruiken... Kies de leukste rubrieken eruit, of voeg er nog wat eigen bedenksels aan toe. Zo’n valentijnskrant is technisch trouwens niet moeilijk om te maken! Met de gebruiksvriendelijke editor en sjablonen van Happiedays is je eigen krant maken kinderspel geworden! En het eindresultaat zal worden geapprecieerd. Een valentijnskrant is immers hét ideale zelfgemaakte cadeau, dat perfect aantoont hoeveel je van iemand houdt.