Een krant maken voor elke gelegenheid

Je eigen krant maken online? Er zijn talloze speciale gelegenheden die het vieren waard zijn met een eigen unieke krant. Ontdek onze populairste thema’s hieronder!

Benieuwd naar de kranten van onze klanten? Bekijk hier enkele voorbeeld kranten

Begin werkjaar

Wil je als leider, begeleider of bestuurslid de leden van je jeugdbeweging, studentenvereniging of sportclub op een leuke en originele manier verwelkomen bij de start van het nieuwe werkjaar? Verras hen dan met een krant die je zelf ontworpen hebt. Je kan er je leden in begroeten, alle leiding en bestuursleden voorstellen, een overzicht geven van het jaarprogramma en nog zoveel meer. Het wordt gegarandeerd een succes!

start werkjaar jongeren
Kampen tent jeugdbeweging fos scouts klj

Kamp

Voor alle jongeren die in een jeugdbeweging zitten, is het zomerkamp hét hoogtepunt van het werkjaar. Een heel jaar leef je toe naar het kamp. Voor het kamp treft de leiding, met volle zin, alle voorbereidingen. In vele gevallen bezorgen ze hun leden een leuke uitnodiging, waardoor het verlangen naar het kamp nog groter wordt. Op het kamp beleeft iedereen vervolgens de tijd van z’n leven, maar hoe je het nu draait of keert, het kamp is altijd veel te snel voorbij. Gelukkig heeft de leiding nog een verrassing in petto: een mooie kampherinnering, zodat je nog elke dag kan terugdenken aan die ‘happiedays’!

Bedrijf

Heb je ooit al eens nagedacht over het maken van een krant voor jouw bedrijf? Jouw firma in de kijker zetten, de werknemers uitnodigen voor een personeelsfeest, terugblikken op een geslaagde teambuildingsactiviteit, een collega die het bedrijf verlaat op een speciale manier bedanken, enzovoort. De mogelijkheden met een bedrijfskrant zijn eindeloos!

Maak een bedrijfskrant - Happiedays
hond kat beestenboel huisdier

Huisdieren

Ook helemaal wild van je huisdier(en)? Maak een leuke krant met foto’s van je maatje(s). Voor jezelf, je huisgenoten, familie en vrienden. Iedereen mag weten hoe dol jij bent op je huisdier! Ga aan de slag met onze speelse ‘kattenkrant’ of laat je inspireren en start met een blanco ontwerp.

Halloween

Op 31 oktober is het Halloween! Kinderen verkleden zich en bellen aan bij huizen in de buurt. We versieren onze huizen met pompoenen en lichtjes, en roepen 'trick or treat!'. Leuk om te knutselen voor Halloween zijn Jack-o'-lanterns. Het zijn uitgeholde pompoenen met een lampje in. Maar ook een krant maken is een fijn idee. Nodig je vrienden uit voor een Halloweenparty, deel griezelrecepten en verras hen met de leukste weetjes over dit angstaanjagende feest.

halloween griezelen
sint maarten feest

Sint-Maartenfeest

Op 11 november of de dag ervoor vieren we Sint-Maarten. Het is de naamdag van Martinus van Tours, ook wel Sint-Martinus, Sinter Merte of Sinte-mette genoemd. Sint-Maarten was een populaire heilige, die eeuwenlang door veel mensen werd vereerd. Het woord ‘Sint’ betekent dat iemand een heilige is. De invulling van het feest verschilt per land en regio.

Een leuk idee voor Sint-Maarten is een krant maken met de kinderen. Het wordt een unieke verzameling van spelletjes en kleurplaten. En er is plaats voor een zelfgeschreven brief en wensen.

Sinterklaas

De Sinterklaasperiode is opnieuw aangebroken. Kinderen schrijven brieven, zetten hun schoentje, er zijn overal sinterklaasfeestjes, en op straat loop je heel wat kans de goeie oude man tegen het lijf te lopen. De Sint komt niet bij iedereen langs. Sinterklaas houdt van brave kinderen die graag creatief bezig zijn. Hij zal zeker en vast heel blij zijn met een krant die gemaakt werd speciaal voor hem. Maar de Sint is zelf ook een echte krantenmaker. Misschien ontvang jij wel een gepersonaliseerde krant van hem in jouw eigen brievenbus.

Brief voor Sinterklaas

Kerstmis en nieuwjaar

Wil je familie en vrienden graag eens op een originele manier verrassen tijdens de eindejaarsperiode? En wil je eens iets anders dan die traditionele kerstkaarten die je jaarlijks post? Verstuur dan een persoonlijke krant met zelfgeschreven teksten en eigen foto’s. Je kan hier jouw eigen kerstwensen of nieuwjaarskranten ontwerpen en laten versturen. Gebruik je creativiteit en verras iedereen!

Goede voornemens

Een nieuw jaar betekent voor velen het opstellen van nieuwe goede voornemens. Enkele populaire voornemens voor het nieuwe jaar zijn: meer aan sport doen, gezonder gaan leven, afvallen, je vrienden en/of familie wat meer verrassen, enzovoort. Het opstellen van die goede voornemens is helemaal niet moeilijk, integendeel! De voornemens in de praktijk brengen en ze effectief uitvoeren is meestal een ander paar mouwen. Ze worden vaak snel vergeten en daardoor ook niet meer uitgevoerd. Klinkt dit jou bekend in de oren? Dankzij Happiedays is dit verleden tijd! Je kan al jou goede voornemens bundelen in een zelfontworpen krant. Zo heb je jouw voornemens altijd bij de hand en kan je ze nooit vergeten!

goede voornemens lijst nieuw jaar
cadeau valentijn origineel tips

Valentijn

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Traditiegetrouw leggen we dan onze geliefde nog wat extra in de watten. Bij een valentijnscadeau denken we onmiddellijk aan de klassiekers zoals bloemen, pralines, juwelen, parfum of een romantisch etentje. Dat zijn allemaal hele leuke cadeautjes, maar de persoonlijke ‘touch’ ontbreekt hier vaak. Valentijn is een dag speciaal voor jou en je geliefde. Dan moet er toch wel iets persoonlijks aan jouw cadeau zijn; iets waar je lief of partner écht van opkijkt. Wil je er iets speciaal van maken? Dan kan je hier bij Happiedays op een heel eenvoudige manier een origineel cadeau voor je geliefde maken. Een gepersonaliseerde krant is het ideale geschenk voor jullie Valentijnsdag!

Carnaval

In februari vieren we carnaval en dat doen we goed! Carnaval in Aalst, Brabant, Maastricht, Eindhoven of aan de andere kant van de wereld? Iedereen trekt zijn carnavalskleding aan en zet een steek (hoofddeksel bij carnaval) op zijn hoofd. Organiseer je zelf een carnavalsevenement en wil je dat iedereen erbij is? Lees dan zeker verder.

carnaval aalst
op reis vakantie krant

Vakantie

Ben je ook droevig omdat de vakantie gedaan is? Leg de leukste momenten vast in een krant en herbeleef het vakantiegevoel samen met je reisgenoten. Haal samen herinneringen op aan die leuke week aan zee in een ‘zeegazetje’. Of maak een fotocollage van die verre reis naar China in een ‘Chinapaper’. Alles is mogelijk! Er staat al een ‘reistemplate’ voor je klaar.

Nationale vriendinnendag

Heb jij ook een vriendin uit de duizend? En denk je wel vaker dat  je haar daar echt eens voor moet bedanken? 19 maart 2016 is de dag bij uitstek want dan is het nationale vriendinnendag!

Nationale vriendinnendag
kampioen zijn is plezan

Kampioenenviering

Wanneer het seizoen van je sportclub ten einde loopt, wil je graag enkele personen bedanken. De spelers, trainers, bestuur, ouders, enzovoort. Allemaal verdienen ze om eens in de bloemetjes gezet te worden voor het grenzeloze inzet. Met een clubkrant of kampioenenkrant kan je de ploeg en/of enkele personen op een heel originele en persoonlijke manier in de kijker plaatsen. De krant kan je laten leveren in de club of bij die personen thuis. Een gepaste verrassing bij een seizoen dat ze wellicht nooit meer vergeten.

Communie/Lentefeest

Heb je binnenkort een eerste of een plechtige communicant in de familie? Of misschien wel een lentefeest? Dan geven jullie hoogstwaarschijnlijk een feest, en ben je op zoek naar enkele leuke ideetjes? Bij Happiedays houden we ervan om mensen te inspireren zodat de vrolijke dagen net dat tikkeltje mooier worden. Lees even verder en ontdek de vele mogelijkheden van een zelfgemaakte krant. Met enkele leuke teksten en foto’s heb je in een handomdraai een origineel bedankje, een mooie uitnodiging of een leuke menukaart. Zo maak je er ongetwijfeld een communie- of lentefeest van om nooit te vergeten!

communiefeest
Moederdagcadeau moederdag origineel geschenk

Moederdag

Moederdag wordt gevierd op de tweede zondag in mei met uitzondering van de omgeving Antwerpen waar Moederdag wordt gevierd op 15 augustus. Op Moederdag worden er steeds geschenken gekocht voor moeder. Vader en kinderen geven met veel plezier cadeaus op deze dag en ook op de scholen worden er vaak creatieve cadeau’s in elkaar geknutseld om mama op een mooie manier te verrassen. Lees meer over Moederdag.

Vaderdag

In België wordt Vaderdag gevierd op de tweede zondag van juni, met uitzondering van Antwerpen. Daar wordt papa gevierd op 19 maart. In Nederland valt Vaderdag op de derde zodag van juni. De zoektocht naar een leuk cadeau voor vader is niet altijd gemakkelijk. Kleine kinderen verrassen papa met een leuk gedichtje of knutselen een geschenkje in mekaar. Maar wat kies jij voor je vader? Al eens gedacht aan een vaderkrant? Een krantje waarin je vader centraal staat. Het ideale cadeau om hem eens extra in de bloemetjes te zetten en tal van leuke herinneringen op te halen.

Vaderdag geschenk
Einde schooljaar maken - Happiedays

School

Een schoolkrant iets van vroeger? Nee hoor, een schoolkrant is net hét totaalplaatje van de school. De krant zorgt ervoor dat kinderen, leerkrachten en ouders zich betrokken voelen met de school. Zo zijn zowel kind als ouder op de hoogte van alles wat in de school leeft. Met Happiedays maak je snel een eigen klaskrant. Als origineel afscheidscadeau voro de leerkracht, als uniek jaarboek voor de leerlingen of als hip en trendy communicatietool voor de school en directie. In een schoolkrant kan je zowel praktische informatie verzamelen als de interactie tussen leerlingen onderling stimuleren.