Een krant voor jouw goede voornemens

nieuwjaar nieuwe voornemens
nieuwe voornemens voor nieuw jaar opstellen

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Bij het begin van een nieuwe jaar worden traditiegetrouw nieuwe goede voornemens geformuleerd. Iedereen stelt een aantal doelstellingen voorop die hij of zij het komende jaar wil verwezelijken. Meestal zijn het zaken waarvan je vindt dat je er het afgelopen jaar geen of te weinig aandacht aan hebt besteed. Vol goede moed en met een aantal goede voornemens in je achterhoofd begin je aan het nieuwe jaar!

In veel gevallen is dit mooie liedje echter van korte duur… Na enkele weken haken de meeste mensen af van hun goede voornemens, en wordt er voor de rest van het jaar niet meer aan gedacht. Zonde vinden wij. Komt dit jou bekend voor? Heb je ook al geregeld goede voornemens in je hoofd gehad, maar ze dan uiteindelijk toch niet waargemaakt? Hieronder hebben we enkele tips geschreven om dit te voorkomenen en jouw goede voornemens tot een goed einde te brengen.

Voorbeelden van goede voornemens

Er bestaan 1001 goede voornemens. Er zijn klassieke goede voornemens, maar er zijn ook hele gekke. Er zijn voornemens die gemakkelijk uit te voeren zijn, en er zijn voornemens die iets meer inspanning en doorzettingsvermogen vragen. De meest populaire goede voornemens kent iedereen. Dat zijn ondermeer: meer aan sport doen, gezonder eten, stoppen met roken, vermageren, meer sparen, meer tijd maken voor vrienden,… Bij Happiedays zijn we echter meer voor de gekke goede voornemens. Enkele voorbeelden hiervan zijn: onbekenden wat meer begroeten, een paar keer onaangekondigd langsgaan bij vrienden, of je vrienden en/of familie eens willekeurig een cadeau geven gewoon omdat je ze de max vindt, enzovoort. Gekke goede voornemens zijn trouwens ook eenvoudiger te volbrengen!

goede voornemens voor het nieuwe jaar voorbeelden
gepersonaliseerde krant goede voornemens nieuw jaar

Mijn eigen goede voornemens krant

Om het nieuwe jaar op een leuke manier te starten, kan je jouw goede voornemens bundelen in een goede voornemens krant. Daarin plaats je dan al jouw voornemens op een rijtje, telkens met een woordje uitleg. Zo heb je ze steeds bij de hand en vergeet je geen enkel goed voornemen!

We geven ook graag nog enkele tips mee om jouw goede voornemens tot een goed einde te brengen. Het is belangrijk om de voornemens haalbaar te maken en jezelf niet te overschatten. Je betrekt ook best een aantal personen bij de realisatie van jouw goede voornemens. Als je vrienden en/of familie kan vinden die aan hetzelfde goede voornemen willen werken, zal het veel eenvoudiger zijn om dat tot een goed einde te brengen. Ook zorgt het voor een soort sociale controle. Als laatste raden we aan om jouw goede voornemens onder te verdelen in concrete kleine stapjes. Veel succes!

 

Neem ook zeker een kijkje op Pinterest. We hebben er hele leuke tips klaarstaan, en je vindt er inspiratie voor jouw goede voornemens krant!