Pensioen

happiedays maak je eigen krant afscheidscadeau collega met pensioen

Afscheidscadeau collega

Een origineel afscheidscadeau voor een pensioen

Een pensioen is een keerpunt. Het is de start van een nieuw hoofdstuk in iemand zijn leven. Laat deze mooie gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij gaan en zet je collega, werknemer, werkgever, vriend of familielid eens extra in de bloemetjes. Leg de mooiste verhalen uit zijn of haar carrière vast in een zelfgemaakte krant, een blijvend pensioencadeau.

Op pensioen met een blijvend cadeau
Misschien geven jullie met de collega’s, vrienden of familie een verrassingsfeest of organiseren jullie een moment om afscheid te nemen. Met de volgende cadeautips zorgen jullie voor een onvergetelijk afscheid.

Start je originele krant met felicitaties en gelukwensen. Een gepersonaliseerde cover maakt snel duidelijk wie in deze unieke krant in de kijker staat.

Een pensioenkrant biedt je de mogelijkheid om terug te blikken op de mooiste momenten uit de carrière van je collega. Maar ook op tegenslagen en hoe jullie die samen op een positieve manier aanpakten. Blik terug op ‘happieworkdays’ en kijk vooruit naar ‘happierelaxdays’. Jullie kunnen samen vast heel wat mooie momenten verzamelen. Laat de collega’s aan het woord die een bijdrage willen leveren en schrijf samen een uniek verhaal dat jullie kunnen bewaren. Er zijn ongetwijfeld verschillende hoogte- en dieptepunten waar jullie een leuke anekdote of weetje over hebben. Een mooie herinnering aan een nog mooiere tijd!

Geef een persoonlijk geschenk. Het is de ideale manier om iemand te bedanken voor zijn inzet en motivatie. Een doos pralines en fles Champagne zijn leuke cadeaus maar het nadeel is dat ze verbruikt worden en niet blijvend zijn. Met een pensioenkaart erbij heb je een mooi cadeau maar niets speciaal. Je bent met een kaart bovendien snel beperkt in ruimte voor een bedankingstekst. In een krant kan je hem of haar wel uitgebreid bedanken. Met enkele persoonlijke boodschappen (kort of lang), wordt het een uniek verhaal. In een pensioenkrant kan iedereen die wil, zijn bijdrage leveren aan het cadeau. En het is bovendien helemaal niet duur. Een gepersonaliseerde krant is een mooie verrassing die je collega ongetwijfeld zal bekoren.

Laat je waardering blijken en geef een origineel afscheidscadeau met persoonlijke bedankingsteksten. Heel leuk om te geven, om te krijgen en zeker om te lezen.

Happiedays maak je eigen krant bedanking collegas pensioen
Happiedays maak je eigen krant met pensioen wat nu

Hoe ziet je origineel cadeau eruit?

Je kan je laten inspireren door de template ‘Pensioen’, waarin al heel wat leuke ideeën verwerkt zitten. We maakten een krant als voorbeeld om je te inspireren bij je ontwerp. Misschien is de krant wel een goed basisontwerp voor jouw eigen creatie. In ‘Het leven zoals het is na het pensioen van Marleen’ krijg je een overzicht van enkele mogelijke topics, krantenrubrieken en teksten ter gelegenheid van een pensioen.

Maak bijvoorbeeld een grappig ontwerp waarin je fantaseert over wat allemaal mis zal gaan bij het vertrek van je collega. Iedere werknemer vervult een beroepsfunctie en enkele sociale rollen in de werkomgeving. Belicht enkele eigenschappen die jouw collega typeren en verwerk ze in je zelfgemaakte krant.

Pensioen wensen

Woorden van dank staan centraal in deze unieke bedanking. Brainstorm samen over wat jullie willen zeggen en zet het op papier.

Je gaat met pensioen, wat kan je nu gaan doen?

Je kan aanhalen waar vanaf nu allemaal tijd voor is. Of geef onmiddellijk aan dat jullie in de zomer opnieuw zullen samenkomen. Met een concrete afspraak hebben jullie meteen al iets om naar uit te kijken. Woorden die volgens ons zeker niet mogen ontbreken in een pensioenkrant zijn rusten, ontspannen, relaxen, genieten…

Een pakkende afsluiter

Sluit je krant af met een mooie boodschap zoals ‘We zullen je missen!’. Vergeet op het einde ook niet de namen van alle collega’s te vermelden, eventueel met een extra vermelding van wie meewerkte aan de krant.

Grappige foto’s van het team

Maak enkele leuke foto’s met jullie team. Iedereen kan bijvoorbeeld een portret van de gepensioneerde voor het gezicht houden. Ongetwijfeld een grappig resultaat!

Uitnodiging pensioen

Een originele uitnodiging is een feestkrant!

Geef je met de collega’s of als organisatie een feest voor iemand die met pensioen gaat?  Of misschien organiseer je als gepensioneerde zelf een feest? Bij de politie, in het onderwijs of zelfstandig… Iedereen verdient een mooi afscheid. Nodig je gasten op het feest uit met een krant en je hebt ongetwijfeld meer aanwezigen. Een origineel en uniek idee waarbij de gepensioneerde extra in de kijker staat. De betrokkenheid van de lezer bij een persoonlijke krant stijgt. Je hebt dus meer kans dat iedereen erbij zal zijn. Met onze online kranten-editor heb je eindeloos veel mogelijkheden om zelf je kranten te ontwerpen.

 

Happiedays maak je eigen krant bedanking pensioen feest uitnodiging
Happiedays maak je eigen krant genieten van pensioen afscheid collega

Checklist uitnodiging afscheidsfeest

  • Tijdstip: datum, uur van aanvang van het feest
  • Locatie
  • Hoe bevestigen je gasten dat ze erbij willen zijn?
  • Concept: hapje, drankje, diner, dansfeest… – Tip: licht een tipje van de sluier maar geef nog niet alles prijs
  • Geef een cadeautip mee
  • Geef je een themafeest of werk je met een specifieke kleur? Dat kan je perfect weergeven in je krant. Met wat foto’s en extra informatie is iedereen goed op de hoogte en wordt het een knalfeest.

Wil je een uitgebreide versie van deze checklist zien om zeker te zijn dat je niets bent vergeten? Bekijk dan de checklist voor jouw unieke uitnodiging op onze blog.

Zelf een uitnodiging(skaart) maken? Met Happiedays kan je je eigen krant maken. Leuk en gemakkelijk. Je kan de uitnodigingen bovendien rechtstreeks laten versturen. Nog vragen? Stuur ons een mailtje.