Moederdag: een eeuwenoude traditie

Moederdag cadeau

Moederdagcadeau's kopen

Moederdag wordt gevierd op de tweede zondag in mei met uitzondering van de omgeving Antwerpen waar Moederdag wordt gevierd op 15 augustus. Op Moederdag worden er steeds geschenken gekocht voor moeder. Vader en kinderen geven op deze dag met veel plezier cadeaus en ook op de scholen worden er vaak creatieve cadeau’s in elkaar geknutseld om mama op een mooie manier te verrassen.

Meer tips te weten komen om mama te verrassen? Lees onze 7 leuke tips voor moederdag

Moederdag : terug in de tijd

De eerste traditie van Moederdag gaat terug naar het klassieke Griekenland. Bij de oude Grieken zien we de eerste sporen van een speciale Moederdagviering ter ere van Rhea, de Moeder der Goden. De ”moderne Moederdag” hebben we te danken aan de Amerikaanse Anna M. Jarvis. Toen haar moeder op 9 mei 1905 stierf, zorgde Anna Marie er voor dat iedere tweede zondag in mei een speciale dag was voor alle moeders. Het idee achter Moederdag blijft echter hetzelfde door de jaren heen: je moeder in de bloemetjes zetten omdat zij een zorgende rol opneemt in het gezin.

Moederdag vieren
Moederdag kado

Moederdag in België

Na de Eerste Wereldoorlog verspreidde Moederdag zich over de wereld en dus ook naar België. Moederdag wordt in België gevierd met alles erop en eraan. Zoals de traditie het wil, zorgen de kinderen voor een grote verwennerij voor moeder. Het is een dag die vaak gezellig met het voltalige gezin wordt doorgebracht. In vele omstandigheden wordt hier een lunch of diner aan gekoppeld. Tijdens deze dag wordt het warme gevoel die de moeder steeds voor haar gezin heeft nu een beetje terug gegeven.

Cadeautjes voor mama

Voor moeder kunnen er veel verschillende cadeaus gekocht worden. De geste is daarbij veel belangrijker belangrijker dan de effectieve geldwaarde. De cadeaus kunnen zeer uiteenlopend zijn, gaande van fotoherinneringen tot leuke uitstapjes. Ben jij ook nog op zoek naar het perfecte moederdagcadeau?

Moederdag Antwerpen