Halloweenkrant

kerkhof halloween griezelen

 

Halloween

De meest griezelige periode van het jaar is weer aangebroken. Op 31 oktober vieren we met z’n allen Halloween! Een feest dat ontstaan is in Amerika maar ondertussen ook hier door veel mensen gevierd wordt. Op heel wat plaatsen worden griezeltochten en halloweenfeestjes georganiseerd. Huizen worden versierd en iedereen probeert om zich zo griezelig mogelijk te verkleden. Dat wordt weer bibberen!

Als je nog op zoek bent naar wat inspiratie of wat leuke halloweenideeën, dan kan Happiedays zeker iets voor jou betekenen! Met een halloweenkrant maak je zeker een onvergetelijke indruk bij je vrienden en kennissen. Je kan zelf je eigen krantje ontwerpen volgens jouw persoonlijke voorkeur en het vervolgens thuis of bij je vrienden thuis laten leveren. Ontdek hieronder een heleboel halloweentips met wat er allemaal in je halloweenkrantje kan staan.

Oproep voor een halloweentocht

Als je tijdens Halloween een griezeltocht organiseert door de straten van jouw stad, dorp of wijk, kan je dit aan de buurtbewoners laten weten via een echte griezelkrant. Roep alle buurtbewoners op voor deze niet te missen halloweentocht! Naast alle praktische informatie, zoals plaats en uur van afspraak, de route van de griezeltocht en de duur ervan, kan je er enkele griezelverhalen in plaatsen. Vergeet natuurlijk ook geen enge foto’s van vampiers, vleermuizen, spinnen, spoken, enzovoort toe te voegen om de lezers al wat schrik aan te jagen. Een leuk extratje om aan je griezeltocht toe te voegen kan bijvoorbeeld een wedstrijd zijn, waarin je de kinderen oproept om zoveel mogelijk snoep te verzamelen tijdens 'trick or treat'! Kom maar op als je durft!

boom halloween toch griezelen
halloween party hapjes

Halloweenuitnodiging

Natuurlijk geen echte Halloween zonder een halloweenfeestje! Geef je binnenkort een halloweenparty of kinderfeestje bij jou thuis of op kot? Nodig je vrienden en/of familie dan uit op een heel originele manier en stuur hen een griezelkrant toe. Geef de datum, uur en plaats mee van het feest, maar je kan bijvoorbeeld ook al vooruitblikken op welke halloweencocktails je zal serveren of welke enge halloweenhapjes. Inspiratie nodig? Bezoek zeker eens ons Pinterestbord vol halloweentips en laat je inspireren door pins met griezelhapjes, halloweendecoratie, halloweencocktails en ideeën voor je halloweenmenu… Het spreekt uiteraard voor zich dat iedereen die naar het feest komt zo'n eng mogelijk halloweenkostuum moet aanhebben. Een krant als uitnodiging voor het halloweenfeestje wordt gegarandeerd een succes!

halloween eng griezelverhaal spannend

 

Enge griezelverhalen

Een ander idee is om je eigen griezelkrant te ontwerpen, gevuld met angstaanjagende verhalen en enge foto's van vampieren, duivels, spoken, spinnen, enzovoort. Deze krant kan je dan afgeven aan je kinderen, leerlingen, leden, vrienden of kennissen om ze serieus te doen bibberen! Zullen ze hem volledig durven doorbladeren? Of haken ze in het midden van de krant af van schrik?

Halloween: inspiratie en ideeën – decoreren met pompoenen

Ook heel leuk om te maken, is een krant vol knutselinspiratie en ideeën voor je halloweendecoratie. Je kan bijvoorbeeld een stappenplan in je krant zetten hoe je een Jack-o'-lantern (dat is zo een uitgeholde pompoen met een lampje in) moet maken. Of misschien sta je wel graag in de keuken? Wel, deel dan jouw persoonlijk recept om heerlijke pompoensoep te maken. Of ben je een master in het verkleden? Geef de lezers dan enkele make up- of verkleedtips, zodat ook hun Halloween perfect wordt!

Wil jij ook zo’n griezelkrant maken? We hebben alvast een halloweentemplate voor je klaargezet. Zo kan je in 1-2-3 je eigen krant maken!