Maak een krant voor het begin van het werkjaar

kamp werkjaar jeugdbeweging

Na een deugddoende vakantie is het eindelijk weer zover: de start van het nieuwe werkjaar! Of je nu in de jeugdbeweging, studentenvereniging, sportclub,… zit. Eén ding is zeker: je hebt er ongelofelijk veel zin in en je wil een vliegende start nemen! Vol enthousiasme begint de volledige leidingsploeg, het bestuur of het praesidium te zoeken naar originele manieren om de start van het werkjaar zo leuk mogelijk te maken!

 

Heb je al eens gedacht aan een persoonlijke krant voor ieder lid? Dankzij Happiedays kan je zelf eenvoudig zelf de krant(en) ontwerpen en vervolgens bij ieder lid thuis (of op kot) een exemplaar laten leveren. Zo maak je gegarandeerd een goede indruk, zowel de leden als bij de ouders!

vereniging start werkjaar begin
  • Een woordje van de hoofdleiding, de praeses of het bestuur ter begroeting. Hierin kan je ouders en leden bedanken omdat ze ook dit jaar opnieuw lid zijn bij jouw jeugdbeweging, vereniging of club. Je kan hierin even terugblikken op enkele speciale gebeurtenissen van afgelopen werkjaar, en al wat vooruitblikken op wat er komend werkjaar op de planning staat. Wanneer er bepaalde personen stoppen of starten in de jeugdbeweging, vereniging of club, kan je deze bedanken of succes wensen in het voorwoord.

 

  • Daarnaast kan je de leiding, de begeleiders of het praesidium voorstellen. Je vermeldt hier best enkele basisgegevens, zoals naam, adres, geboortedatum en contactgegevens. Bijkomstig kan je ook nog wat toffe extra’s vermelden, zoals bijnaam, studies/werk, enzovoort. Het is ook heel leuk om bij elke leider/begeleider/bestuurslid een foto bij te plaatsen. Dit zorgt voor herkenning en stelt de leden veel rapper gerust.

 

  • Indien er een nieuw bestuur is of er komt nieuwe leiding in de leidingsploeg, kan je een iets meer uitgebreide voorstelling van iedere persoon geven. Denk bijvoorbeeld maar aan de vragen die je vroeger in een vriendenboek beantwoordde: “Wat is je lievelingseten?”, “Waar heb je een hekel aan?”, enzovoort.

 

  • Een overzicht van het jaarprogramma. Geef een overzicht van de activiteiten, met telkens een woordje uitleg bij elke activiteit. Vermeld duidelijk de naam, datum, uur en locatie van elke activiteit. Indien de leden iets speciaal moeten meebrengen naar die activiteit, kan je dit hier ook bij vermelden. Geef al zoveel mogelijk data van activiteiten door. Hoe eerder leden (en ouders) de data van bepaalde activiteiten weten, hoe groter de kans dat ze die data zullen vrijhouden.

 

  • (Nieuwe) afspraken. Gelden er in jouw jeugdbeweging, vereniging of club bepaalde regels en afspraken? Of zijn er vanaf dit jaar een aantal nieuwe regels en afspraken waarop je graag nog eens de aandacht wil vestigen? Je kan deze allemaal een mooi plaatsje geven in je zelfontworpen krant. Als je de regels en afspraken duidelijk vermeldt in de krant, voorkom je eventuele problemen later in het werkjaar.

 

  • Info over het kamp. Waar en wanneer gaat het door dit jaar? Zijn het thema en kamplied al bekend? Wat zal er speciaal zijn op kamp dit jaar? Alle info die je al weet over het komend kamp kan je meegeven in de krant. Zo kunnen de leden en hun ouders zich al beginnen voorbereiden. Moet dit nog een verrassing blijven? Maak dan een geheimzinnige pagina in de krant over het kamp, zodat de leden al wat beginnen verlangen!
start werkjaar sport studenten jeugd