Maak een krant voor het einde van het schooljaar

maak een eigen schoolkrant - Happeidays

 

Joehoe, leerkrachten en directies! Stuur jullie leerlingen een zelfgemaakt schoolkrantje!

Al gedacht aan een toffe krant vol verhalen, opdrachtjes en tips en tricks voor een leuke afsluiter of heropstart van het schooljaar? Met krantjesmaken.be lanceren wij een actie die scholen en leerkrachten de kans geven om leerlingen te verrassen met een zelfgemaakt krantje. Met onze kant-en-klare sjablonen is een school- of klaskrant maken nooit zo simpel geweest. Wij drukken en verzenden deze individueel of per pak, vanaf 15 exemplaren. En voor slechts €3,5 per krant, verzending inbegrepen!

Een schoolkrant als bedanking voor de leerlingen

Ook voor scholen is een eigen krant maken een heel leuk idee. Zo kan je de leerlingen bijvoorbeeld bedanken voor hun inzet van het afgelopen schooljaar en even terugblikken op de leuke tijd die jullie samen hadden. Met enkele foto’s en wat zelfgeschreven teksten maak je een unieke schoolkrant die een mooie herinnering vormt voor alle leerlingen en hun ouders.

Je kan op Happiedays een account aanmaken voor de school waar alle leerkrachten samen of apart kranten kunnen creëren. Een gezamenlijke schoolkrant of een krant voor elk (leer)jaar of elke klas? Alles kan! Met Happiedays is het heel eenvoudig om kranten te personaliseren. Op die manier verhoogt de betrokkenheid van de lezers én versterk je de band met de leerlingen.

In zo een schoolkrant kan je bovendien al heel wat informatie kwijt over het volgende schooljaar. Welke klasuitstappen staan er op het programma? Wanneer zijn de pedagogische studiedagen? Hoe zullen de (her)inschrijvingen verlopen? Wanneer is het schoolfeest? Enzovoort. Al deze info kan je kwijt in je gepersonaliseerde schoolkrant. De ervaring leert dat een informerende brief bij velen al snel bij het papier belandt. Een bedankingskrant van de school wordt meestal goed bewaard! Neem gerust een kijkje tussen onze schooltemplates, of begin van een blanco ontwerp. De keuze is aan jou! En heb je meer info nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

schoolkrant einde schooljaar
origineel jaarboek opmaken happiedays

Een origineel jaarboek in de vorm van een krant

Op het einde van het schooljaar gaan heel wat scholen aan de slag met het opstellen van een jaarboek. Dit is een leuke manier om de mooiste momenten van het afgelopen schooljaar te bundelen, en ervoor te zorgen dat deze voor altijd bewaard blijven. Een originele manier om het jaarboek samen te stellen, is in de vorm van een krant. Het is iets uniek waar leerlingen en leerkrachten vaak naar terug zullen grijpen. Een leuk aandenken aan een onvergetelijk schooljaar!

Via Happiedays is het heel eenvoudig om een jaarboek op te maken. Het redactieteam dat bestaat uit leerkrachten en/of leerlingen kunnen via een gebruiksvriendelijke online editor hun jaarboek vormgeven. Je hebt helemaal geen kennis van grafische programma’s nodig om een krant op te maken via Happiedays. Er staan al enkele ontwerpen voor je klaar, maar je kan uiteraard ook starten van een blanco ontwerp. Kies maar wat het beste aansluit bij de huisstijl van je school, en voeg daarna je eigen teksten, foto’s en misschien ook wel interviews toe in de krant. Het wordt vast een zeker een fantastisch jaarboek!

Een origineel geschenk op het einde van het schooljaar

Op het einde van juni luidt voor de laatste keer de schoolbel. De leerlingen zijn dan klaar voor een heerlijke en welverdiende lange vakantie. Ze nemen dan ook afscheid van hun juf of meester die hen het afgelopen schooljaar weer heel wat bijgebracht heeft. Vaak brengen leerlingen dan een cadeautje mee om hun leerkracht te bedanken. Maar hoe origineel is jullie cadeau? Een doosje pralines, een fles champagne, of een tas gevuld met snoepjes? Dat krijgen juffen en meesters wel vaker. Om de leerkracht te bedanken voor de bijzondere band die hij of zij afgelopen jaar met jouw kind gesmeed heeft, geef je best een uniek afscheidsgeschenk. Eentje die de leerkracht niet snel zal vergeten. Een gepersonaliseerd krant bijvoorbeeld. Hiervoor ben je bij Happiedays aan het juiste adres. Hieronder ontdek je allerlei zaken die je in jouw klaskrant kan opnemen.
 

afscheidscadeau leerkracht origineel
schoolkrant

Verras de leerkracht met een persoonlijke krant

Een persoonlijk geschenk is al altijd de beste manier om te scoren, en dat is bij een afscheidscadeau voor de leerkracht net hetzelfde. Je kan jouw juf of meester bijvoorbeeld verrassen met een unieke krant. Eén mooie foto van de leerkracht volstaat voor een schitterende gepersonaliseerde krant! Verder kan je de krant aanvullen met teksten en foto’s van je eigen kind. Plaats de leukste momenten van het afgelopen schooljaar op een rijtje, enkele leuke foto’s en bedank de leerkracht uitbundig. Zo heb je meteen het meest originele geschenk voor de juf of meester.

Met Happiedays maak je snel een eigen krant. Het is een eenvoudige én leuke manier om je eigen geschenkje of aandenken te maken. Onder het menu ‘Hoe werkt het?’ kan je een uitgebreide uitleg vinden hoe je zelf je eigen krant kan gaan samenstellen. Je kan starten van een blanco ontwerp maar we hebben ook al heel wat templates voor je klaarstaan. Een persoonlijk cadeau zoals een eigen krant is een uniek souvenir van jou voor de juf of meester en voor jou en je kind. Het is een erg mooi gebaar en bovendien is het helemaal niet duur!
 

Een klaskrant als afscheidscadeau

En wat als je met de hele klas een mooi afscheidsgeschenk geeft aan de leerkracht? Knutsel je eigen klaskrant in mekaar, met enkele leuke foto’s van jullie en de leerkracht en bedank hem of haar met zelfgemaakte gedichtjes, rijmpjes of een leuk tekstje. Wedden dat dit het mooiste geschenk wordt dat de leerkracht ooit heeft gekregen?! Happiedays helpt je de krant te maken. En bovendien hoef je helemaal niet van nul te starten. We hebben al enkele mooie templates voor je klaarstaan!